Followers

Pages

Monday, December 13, 2010

cikgu rasa nak bawak skuter je pergi sekolah nanti...hee



Assalamualaikum.
Cuti tinggal dua minggu. Segala kesusahan di hati yang dialami telah beransur-ansur hilang. Maksud beransur-ansur hilang itu ialah terdiri daripada kewujudan netbook yang baru. Hati berasa lega sebab selama ini online di rumah ialah menggunakan harta benda keluarga dan bukan hak milik sendiri jadi jangan harap boleh dibawa ke tempat kerja. *__* 
Seterusnya ialah henfon yang telah ada gantinya, jadi hati berasa senang untuk memulakan tugas di sekolah nanti. Cuma kesusahan hati yang tinggal sekarang ialah berkaitan transportation.





Haritu membeli belah di Giant pastu masa tengah beratur nak bayar-bayar tu Naim ambik-ambik la gambar ikut suka hati dia tiba-tiba kena sound dengan pakguard belagak. Eleh padahal Giant je pun bukannya kita nak ambik gambar suasana Giant tu..orang nak ambik muka kita yang cantik ni...KANNN. hee
Terus kat situ jugak mengumpat mengutuk pakguard belagak tu. Sebenarnya malu kena sound depan orang ramai. Ada niat di hati before keluar tu nak ambik gambar dengan pakguard nak tengok reaksi dia tapi tiba-tiba menjadi takut sebab muka pakguard belagak sangat. Kang tak pasal-pasal kena tembak dengan senapang dia. Tak suka tau pakguard Giant Senawang tuu.




Motif?
Meneropong lobang-lobang rezeki membeli transportation. hee




Lepastu kita ke McD.
Budak ni SPM tinggal 1 paper pastu rasa dah merdeka sangat dah. Semua tempat yang orang pergi asal boleh dia nak ikut. Pastu bercita-cita nak ambik lesen memandu. Aku tak sure la orang yang nak ajar memandu tu sanggup ke tak nak ajar dia sebab tahap keberanian dalam dirinya ialah sangat nipis. Pernah sekali tah mana datang keberanian dia tu, dia bawak skuter dengan membonceng Naim untuk membeli kuih buat minum petang. Pastu tiba-tiba boleh pulak terkemalangan depan gerai makcik jual kuih tu. Tak ke malu? Sampai sekarang dia taknak lalu depan kedai makcik jual kuih tu tauu. :p
Tu baru skuter tu..belum kereta lagi..haaa




Yeah prosperity datang lagi. Ni dah kira selalu sangat makan fast food ni. Macam mana ni. Pipi semakin gebu. Risau risau risau. Haha poyo ok. :p
Adik yang paksa-paksa makan sebab dia kata bukan selalu prosperity ada. Beria tau dia ajak makan tu ajak makan ni last-last yang gemok aku jugak. Dia? Kecik macam tu je lah tah bila  nak besar. hee
Lepasni nak order set prosperity tanpa bawang la boleh tak? :p





Last-last kita ke Perodua.
Ehem ehemmmm. Kesusahan di hati bakal hilang nampaknya.
:p



*Semua cerita dalam entri ni tiada kesinambungan kan? pedulikk..hehe


16 butterflies concerned.:

Rara Nasiha said...

ehh,prosperity burger dah ada balik eh? :)

Fyzal said...

i rase prosperity dengan perodua tu cam ada connection plak. tp tak sure sgt apa connection.

sedapnya prosperity tu.. :)

mUnie UncLe hUsin said...

wow! wow! wow!
mesti anda leh agak ape yang saye wow-wow-wow kan.. hehe~
can't wait to hear the good news..
ehe~

fatin hanani said...

haha biaq btoi pakgad tu hehe
xkan lam giant pun x leh ambik hehe
owhh macm tu ehh hehe

tapi kan nak gtau satu ni hehe
lawa la kamu hehe
comey la heee :D

butterflyana said...

rara ;

dah ada dah yunk..cepat cepat pergi beli..hehe

butterflyana said...

fyzal ;

ade connection eh?i pon xtau ape kaitannye..hehe

butterflyana said...

yunie ;

wow!
i nak pakai caldina!
hehehe

butterflyana said...

fatin hanani ;

ha puji lebih2 ni..nak i blanje makan prosperity ye?
hee
thanks anyway..:)

e m a r o z a i n i said...

wow.wow.wow. juge spt yunie.heee.
boleh la bawak kami jln2.weeee. ;)

mUnie UncLe hUsin said...

hah! sile la amek caldina..
pastu kite lawan same ngan wish i..
muahahaha..
xnak wish..
macam mak2 jek..
muahahaha..

p/s: caldina kaler soft pink cantek jugak.. ngeee~

butterflyana said...

kemba ;

hikhihkhik
untuk kamu apa jua pun bolehh. :)

butterflyana said...

yunie ;

wow cumilnya kalau color pink! hehe
i tak mampu pakai caldina la yunk..i terpaksa pakai yang ala-ala caldina je..jeng jeng jengg

mUnie UncLe hUsin said...

yes!
definetely aku cam leh agak ape itu caldina...
ehe~

xpe la yana..
baru start keje kan..
at least ko ade kete nak gi sane sini..
takkn nak gi kursus naek skuter kot? huhu..
kang dh boleh survive, ko rembat la BMW pulak.. hehe~

butterflyana said...

yunie ;

wahh hambik ko bmw! hehehehe
kalaulah nanti aku dah pakai bmw, ko mesti kena merasa naek bersamaku taw.
:)

elleyayah . said...

anda lawa .like like <3

butterflyana said...

elleyayah ;

alamak! jangan puji camtu..malu lahh
hihi :p

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com