Followers

Pages

Sunday, December 26, 2010

cuti-cuti keluarga bahagia



Assalamualaikum.
Aku baru balik dari bercuti di hujung minggu. Takdelah hujung minggu pun sebab sampai hari sabtu je pun. Percutian kali ini tak berapa memuaskan hati kami sekeluarga. huu
*__*





Baju bundle yang dibeli itu telah pun sampai pada hari jumaat lalu. Dan jumaat itu juga ialah hari kami sekeluarga bertolak untuk berjalan-jalan. Maka, haruslah dipakai terus baju baru itu kan. hee
Kami tak sebulat suara nak pergi Bukit Tinggi kat Pahang tu tapi entah bagaimana terpergi juga. Dulu masa aku kecik-kecik, dah pernah pergi dah Bukit Tinggi tu tapi kali ni rasa macam nak pergi lagi. Last-last memang kitorang tuju situ ajelah.

Kitorang gerak dari Seremban pukul 3 petang hari jumaat. Ambik Naim kat Uniten dulu pastu terus pergi. Pastu dah tak tentu arah nak pergi mana sebab dah petang sangat kan. Padahal dah search dah nak booking hotel dan dah tahu dah hotel semua ialah full sebab yelah dah la cuti sekolah pastu hujung minggu pulak pastu dengan hari krismas nya lagi. Memang penuh la kann.

Last-last, kitorang sewa hotel kat Bentong sahaja.





Mula-mula, duk tercari-cari mana hotel yang ada, lalu terjumpa Hutan Lipur Lentang ini. Dah kebetulan jumpa, maka haruslah singgah juga walaupun nampak tak menarik pun. haha jujur sangatkah aku? :p




Ewahh. Konon kecantikan sangat terasa apabila memakai baju ini. heheheh :p




Hutan Lipur tu macam boring je. Air dia keruh gila macam sungai yang ada buaya tu pulak aku rasa. Ni sungai pahang ke ape ni? haha




Mungkin sebab dah petang agaknya tu yang suasana hutan lipur tu macam horror semacam je.
Boring. boring.




Ni photographer kita sepanjang perjalanan. :)




Bergambar banyak-banyak.



Lagi.




Dan lagi.




Ok. Ni ibunda kami. :)




Feeling nyanyi lagu Negaraku. hehe
Selesa ohh baju tu. Pasni boleh beli lagi kat kedai bundle cun tu. :)




Hamboi muka kau takleh lagi buruk ke yana? hehehe tu muka pelahap makan bebola ketam.
Kat hutan lipur tu ada jual bebola tau, aku kan pantang sikit nampak orang jual bebola-bebola ni maka aku pun cepat je rasa nak beli. Tapi hampeh. Langsung tak sedap! Aku rasa tu bebola minggu lepas agaknya dia panaskan balik. Dah la bebola dia meresap minyak. Kambing betul penjual tu. Kira nak untung je, tapi jual makanan yang dah lama. Benci! Tak nikmat dah rasa bebola tu tauu. ggrrrrrr!





Jeng jeng jenggg....
Nantikan kemunculan entri saya dengan mafla LV itu...
Cewahh...kau bajet ramai yang tertunggu-tunggu?
hahaha :p


10 butterflies concerned.:

NaniE said...

camner? bes tak bukit tinggi?

Kuwe said...

aku tak pernah pulak sampai bukit tinggi tu, apatah lagi hutan lipur lentang. nak mandi kena terlentang ke apabenda ni.

seremban ke bentong? jauh gila.

white rose said...

waahh...

cantek baju tu...

leh arrr pinjam...

keekeke...

inaaa. said...

eh seronok je tgk satu family pegi bercuti mcm ni.

farah shamira said...

hoi hoi.. jgn sebut sungai pahang okeh? aku rindu! hakhak

butterflyana said...

nanie ;

best jugak nanie..tapi sabah lagi best kot..hehe

butterflyana said...

kuwe ;

kau tak pernag pergi hutan lipur lentang? baik tak payah pergi..bukan ada apa pun..hehe

yes memang jauh..huhu

butterflyana said...

white rose ;

thanks..ala baju bundle je..

nak pinjam meh datang umah..hee

butterflyana said...

inaa ;

kan? jom kita nanti?
:)

butterflyana said...

mira ;

elehh mentang2 dia dah pergi..nyampah taww

:p

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com