Followers

Pages

Monday, December 27, 2010

percutian ke bukit tinggi vol 1


Assalamualaikum.
Hai semua..:) Aku kat Gemas dah ni. Baru lepas menyiapkan kerja-kerja kerani sikit. hee *__*
Jom sambung cerita haritu...
So di pagi Sabtu yang indah itu, kami sekeluarga pun bangun awal pagi, bersiap-siap dan breakfast dulu sebab kedai jual makanan atas Bukit Tinggi  sana mahal kan maka harus berjimat cermat.





Dan saya juga. Latar belakang yang sebegitu haruslah dimaafkan ye sebab memang awal pagi, kedai pun tak bukak lagi dan diri menjadi tidak berapa malu untuk ambik-ambik gambar walaupun pemandangan langsung tak cantik. huhuhu




Dan kita pun sampai. Hari itu boleh tahan ramai jugak pengunjung sebab Hari Krismas kan. Jadi ramailah pengunjung terutama yang chinese-chinese. Tiket untuk naik ke Bukit Tinggi itu ialah RM 12 seorang sahaja. Bagi yang sukakan pemandangan dan keindahan alam, memang rasa berbaloi-baloi lah pergi Bukit Tinggi itu, tetapi bagi aku biasa-biasa saja. Tak best mana pun. Pergi pantai mengendap ikan lagi best kott.





Welcome!




Keterujaan bermula apabila kita disambut dengan bangunan yang vogue gila ni. Cantik yang amat.





Cepat-cepat snap gambar sebab memang tak berhenti kat sini pun. Dia terletak di laluan kita nak pergi ke tempat utama kat Bukit Tinggi tu.




Ok kita dah sampai...yeayyy! Terus laju-laju keluarkan mafla masing-masing..hehe
Tapi tak lah poyo pun sebab memang sejuk kot atas tu. Feeling berada di New Zealand gitu..haha




Sebok bergambar je kat sana. Kejap kat sini kejap kat sana. Nasib baik ada photographer yang sporting! heee :p




:)




Before naik lif. Ini sahaja yang ada termasuk Naim yang tengah tangkap gambar. Abang aku memang harapan setinggi gunung berderai menjadi debu lah nak harap dia ikut. huh memang tak sporting tauu !
*sentap tetiba




Kami pun berjalan-jalan di situ dalam hari itu juga. Tak larat ohh nak jalan beria sangat sebab dah la ramai gila umat manusia kat sana. Tah hape yang best sangat tak tahu lah. Bukan ada apa sangat pun. Kalau pergi berbulan madu bahagia lah jugak kot sebab tempat dia cantik menawan gitu. Dan cuaca yang sejuk-sejuk macam dalam peti ais kannn..haha :p

Ok dah. Nanti sambung lagi..I nak tidur dah ni esok ada mesyuarat guru nak kena menyebokkan diri tanpa rela..haha boleh cakap camtu? Ahh boleh sajee..hee

Good Night !


8 butterflies concerned.:

a'im said...

alamak..pergi tak ajak..takper ..bukit tinggi termasuk dalam plan 2011...selepas tioman..wuuu

cik.shabah said...

alaaa bestnya ! ;p

xplorer said...

apa lagi aktiviti yg boleh di buat kat sana

*luv Syahnia* said...

tgk pic cam best jer..
ain ada plan gak nak ke sana..hehe

salam pkenalan kak ;)

butterflyana said...

a'im ;

wow! pulau tioman lagi best kot..boleh main-main ikan..bukit tinggi takde ikan punn.hehe

butterflyana said...

cik shabah ;

aah..best cik shabah..lupa nak ajak sekali haritu.:p

butterflyana said...

xplorer ;

ohh..nanti i cerita dengan detail k? :)

butterflyana said...

luv syahnia ;

salam perkenalan dik..best mmg best dik tapi takde aktiviti sangat. :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com