Followers

Pages

Sunday, December 12, 2010

Handphone L' Amour series



Assalamualaikum.
Terima kasih kepada yang bersimpati dengan aku atas kehilangan henfon tempoh hari. Kerana sayangkan nombor lama dan banyak masalah akan timbul jika menggunakan nombor baru, maka nombor lama tetap menjadi pilihan dengan menggagahkan diri ke maxis centre dengan ditemani kss. :)

Handphone L'amour series ni ialah koleksi yang paling aku minati. Aku suka design dan color dia. Ada beberapa jenis koleksi handphone ni yang agak rare dan sangat menggoda minat aku untuk memilikinya.




Koleksi pertama yang aku miliki ialah seperti gambar di atas. Color pink! Cuma kekurangan dia tiada memory card untuk disumbat ke dalam. Size memory dia pun tak berapa besar. Tapi sayang gila nak jual balik maka harus disimpan sahaja sebagai simpanan peribadi. Pernah diturun-temurunkan kepada adik. Dan akhirnya ia rosak.




Label kain kat tepi henfon tu dah tertanggal. Henfon ni sekarang dah langsung tak boleh on. Rosak terus. Tapi i tetap sayangkannya. hee




Koleksi kedua pula ialah seperti gambar di atas. Sebijik begitu. Nak carik color pink tapi tak jumpa. Jenis ni pulak kekurangan dia sama lah. Takde memory card. Cuma memory handphone agak besar berbanding yang first tadi. Pernah digunakan oleh Naim suatu ketika dulu. Aku pulak guna masa ada dua nombor dulu. Sekarang dah malas nak guna nombor celcom tu. Terus terabai. Tapi henfon ni masih elok dan boleh digunakan cuma corak dia tu dah pudar sikit.




Hahaha. Poyo je kan ambik gambar macam ni. Dah la gegar pulak tu. *___*
Henfon ni jugak aku sayang untuk jual semula dan menjadi simpanan peribadi juga.




Dan yang paling latest ialah henfon yang hilang itu. sob...sob...sob....
Jenis yang ketiga ni aku suka sangat sebab color pink. hehehe. Juga ada memory card. Pastu ada mini wallpaper kat depan tu dengan button-button untuk lock. Sekarang dia dah tiada.




Dulu masa kat universiti, kss beli henfon yang sama macam aku bajet nak jadi pasangan sehati sejiwa gitu. Sehati sejiwa ok bukan sehati berdansa. Kena badi nanti tau! teetttt.
Lalu henfon kami seperti gambar di atas lah. Memang sama sebijik dua bijik cuma beza color je. Disebabkan sekarang kss dah guna henfon lain, maka dia bagi aku guna henfon tu dulu sementara aku nak beli henfon baru nanti. Maka, kehilangan henfon haritu tidaklah begitu berbekas dalam hatiku. cewahh




Taraa! henfonku telah menjadi color hitam. :)




Cuma aku tak pernah lagi guna handphone L'amour series ni jenis yang ni. Macam pelik je kan rupa paras dia. Macam mp3 pun ada. hee
Tak tau la kat pasaran ada jual lagi ke tak.


Kesedihan di hati telah sedikit terubat :)



4 butterflies concerned.:

mUnie UncLe hUsin said...

babe..
i wish u got the better one lepas ni..
amour dh tak kuar series baru ke?
rindu jugak tfon pink yang hilang itu..
macam2 gambar aku amek mase dok dalam kelas.. huhu~

Rara Nasiha said...

ada member pun pakai macam ni jugak. cantik handfon ni. design dia menarik. :)

butterflyana said...

yunie ;

thanks kamu..huhu
betol2..kamu la tukang mengambil gambar guna henfn tu kan..siap ada byk gamba kamu lagi..hikhik

butterflyana said...

rara ;

cantik kan?sebab tu i jatuh cintaa. :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com