Followers

Pages

Saturday, April 7, 2012

Beauty Review : Ronasutra Mineral Powder


Assalamualaikum.

Hai uols. Pernah dengar tentang bedak ronasutra? Pertama kali guna dah berkenan dengan bedak ni tau. Dia bukan compact powder tau. Kena apply kat muka guna span muka. Serius ok kalau pakai waktu pagi, akan tahan sampai ke petang. Rasa berseri-seri je muka ni. Sangat-sangat best. :)

Meh i share dengan uols pasal bedak ni ye. Copy paste dari google je. :p


♥  PROFIL BEDAK

 -> Diperbuat daripada 100% tanah galian asli & bahan mineral terpilih untuk melindung, merawat & merapi wajah.
-> Berfungsi sebagai pelindung matahari(sunblock), bedak asas (foundation) serta bedak solekan.
-> Bebas daripada talkum, bahan sintetik, minyak, pengawet dan pewangi.



♥  KELEBIHAN BEDAK

* Melindungi kulit dari sinar UV matahari (SPF 35), habuk, kotoran dan bakteria
* Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resdung, iritasi kulit disebabkan "peeling", pori kulit yang besar serta kulit berminyak/kering
* Sesuai untuk semua jenis kulit, umur & jantina
* Boleh dipakai semasa waktu tidur tanpa mudarat
* Merapi & menyerikan wajah dengan hanya satu sapuan. Tidak perlu guna foundation berasingan. Serbuk halus & lembut, tidak kelihatan bertepung
* Tahan lama & menghalang kulit berminyak;
* Formula halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/haji
* Tiada tarikh luput.






Saya memakai Ronasutra Mineral Powder color cream peach. Apply bedak ni selepas kita sapu moisturizer. Selepas beberapa ketika kan, bila krim muka kita tu sebati dengan bedak ronasutra ni, kita dapat lihat muka kita macam glowing-glowing gitu. :)






♥ 5 JENIS PILIHAN RONASUTRA MINERAL POWDER

01 : Cream peach - Kulit cerah kemerahan
02 : Sawo yellow - Kulit cerah kekuningan
03 : Natural buff - Kulit sederhana kekuningan
04 : Honey - Kulit sederhana kemerahan
05 : Mocha - Kulit gelap



Aku pilih kod 01 : Cream Peach sebab konon-konon perasan kulit aku cerah kemerahan. :p Padahal rasanya aku sesuai pakai kod 02 atau 03. Tapi bila guna kod 01, tetiba je muka pun jadi merah-merah sikit. Automatik je uols. Maka teruskan aje pakai kod 01 tu. Sangat puas hati. :)






Baru petang tadi i repeat beli Ronasutra Mineral Powder ni. Sekali beli boleh tahan dalam dua bulan lebih uols. Padahal guna setiap hari. Memang jimat sangat tau. :)
Boleh beli di kedai-kedai kecantikan atau kedai-kedai jamu. Harga dalam RM 40++ macam tu.
So pilihan di tangan anda. Anda yang menentukan *tiba-tiba sangat kan








Jom berbedak-bedak gegurl semua :)

 

16 butterflies concerned.:

misz l0vely said...

aslmkm...
hye...
j0m j0in c0nway kat http://showmeshawlsecrets.blogspot.com/2012/04/contest-giveway-by-showmeshawlsecrets.html
;-)

Rtp Farra Arisha said...

sounds good! so far arisha belum pernah guna produk ini. but anyway, akan arisha coba cari dan gunakan nanti. :)

EYFAalias said...

nak kena cuba nnt. mana nak dpt? kedai2 biasa ada ke?

mar yanie said...

yup!! saya pn br nk guna ronasutra kod 3..natural gittewww.. btw yana, try la lipstick collagen treatment..berbaloi kot..nak beli ngan saya pn voleyyy sgt..;)

mynewmenadieya said...

hehe..i dah msuk yg ke-3 dah..mmg best pun..hehehe..

tomatokering :) said...

hehe kawan kite pkai.. kite penah test skali pinjam lembut je bedak dia. heee

atIEsAyAnGkAmU said...

hyee!!

actually atie tgh search review pasal produk neh...

da beli pun ronasutra neh..
best juga bedak ni...ringan je kat muka ni..

Nora Karim said...

rasa macam nak try ronasutra juga... sebab muka ada masalah... thanks for da review... rasa confident skit nak try...

Nora Karim said...

rasa macam nak try ronasutra juga... sebab muka ada masalah... thanks for da review... rasa confident skit nak try...

Maisarah Azmi said...

nak beli tp tak tahu nak pakai colour 1 ke 2.. colour satu tak cerah sangat ke?? harap blas

Anonymous said...

kalau kita nak beli bedak ni kita kena tgk warna kulit kita ke? sb sy sendiri x tau warna kulit sy apa? sb adik sy kata sy ni kulit putih tepung

amy

Anonymous said...

kalau pakai bedak saja tak pakai pelembap ronasutra bole ke ?

YZ BISNESS said...

yana lyana sendiri pub dah boleh jadi model...hehehe..


ada2 sapa ckp rupa awk mcm siti saleha...hahaha

Anonymous said...

simply dropping by to say hi

Anonymous said...

Really love this product! mmg bg matte finishing look.I just use revlon foundation & ronasutra on top of it then voila, tahan dari jam 6pg till 6ptg. fyi i hv combination skin. yg paling penting save budget coz tahan up 7/8 months.

Anonymous said...

Really love this product! mmg bg matte finishing look.I just use revlon foundation & ronasutra on top of it then voila, tahan dari jam 6pg till 6ptg. fyi i hv combination skin. yg paling penting save budget coz tahan up 7/8 months.

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com