Followers

Pages

Sunday, April 1, 2012

Bbq time!



Assalamualaikum.

Dah lama tak buat makan-makan satu keluarga di rumah. Semua sibuk dengan hal masing-masing. So sebelum bulan Mac melabuhkan tirai, marilah kita sambut harijadi mak pada 5 Mac haritu sebelum mak kecik hati sebab macam kitorang tak ingat harijadi mak je kan? hehe...






Kek separuh sebab semua boleh makan one slice je. Lebih dari tu confirm nanti tempat kek ialah di peti ais je berminggu-minggu. Tak habes kann.







Sepotong kek setiap seorang sudah cukup.





I je yang rasa tak cukup. :p


Dan malam tu, kita buat bbq sikit. Nak bagi rumah ada asap-asap sikit. heee...
Jom get ready untuk makannnnn!






Ayam dan sosej diperap dengan sos bbq.







Tutup dengan aluminium foil supaya lebih rasa gitu. Biarkan beberapa jam.







Lepas dah hidupkan bara, sesi cucuk mencucuk pula.







Ada mihun goreng kosong. 







Salad.







Mangga manisss.








Tauhu.









Sosej yang dah dibakar






Udang dan sotong bakar.







Sambal kicap.






Ayam dah dibakar.







Salad yang siap gaul dengan sos thousand island. Ni paling favourite! Sekelip mata je  dah licin. :p








Tauhu bakar pun laku. Rangup je bila dah dibakar.






And lastly. Air berkhasiat ni. :)
Selesai sesi makan-makan sefamily. Habis je bbq, satu rumah bau asap. :p
 Selamat Hari Jadi, Ibunda. Semoga panjang umur, murah rezeki, sihat selalu. We love you so much!

Setakat ini sahaja cerita bergambar saya. Bye uols :)



6 butterflies concerned.:

4feet8 said...

wohoho..sedapnya..memang special betul sambutannya..

Paragass said...

WOW!! menu yang special..kek tu tak rasa pun takpe. yang lain2 pun sedapp =D

salam kenal =)

Nabiel said...

wahhh~meriah sambutan..hehehe=)

yana lyana said...

nanie ;

tak special mana pun nanie..biasa2 je.. :)

yana lyana said...

nabiel ;

meriah kee? perli ke hape ni. hehe..

yana lyana said...

paragass ;

salam kenal jugee :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com