Followers

Pages

Tuesday, December 22, 2009

trouble is a cat


Di suatu petang yang nyaman ketika aku baru pulang dari membeli sepasang baju kurung ditemani encik kamalshazni....
aku tengok adik sedang membelai-belai baby.



"adik, kalau baby mati nanti ko sedih tak?"

"mestila, dia lah kawan adik selalu teman adik, dah macam adik sendiri dah tido sama berak pun kena basuh macam manusia,....bla...bla..."

tiba-tiba mata dia berkaca.

"ko nangis ni kenapa?"

"aah kan nangis kenapa..feeling la..hehehe"

kitorang pun gelak-gelak. adik aku feeling lebih pulak aku tanya main-main je bahahaha. :p
aku ni yang patut nangis nanti nak tinggalkan rumah dah takde nak jumpa-jumpa baby lagi sekali aku balik seremban tengok-tengok baby dah besar dah kenal aku. huhuhu!



Lagi empat bulan tak dapat jepp baby nak kecik macam tu. hari-hari makan friskies la whiskas la memang sayang tak boleh blah.
Dia kalau bergurau agak ganas siap gigit macam dia takde gigi je. ibunda cakap sebab masa kecik ibu dia tak sempat ajar kalau bergurau kena simpan kuku, gigit jangan kuat-kuat.

sebab tu bila dia jumpa anak kucing lain, nak main-main dia bantai gigit kuat-kuat macam dia gigit manusia. gila! memang la ibu kepada anak kucing tu mengamuk bahahaha

Adik aku dari alergik teruk pada kucing terus baik. hahaha dah hari-hari mengadap je lali dah kot alergik dia tu. :p




okay sampai uniten dia pernah jejak :p


* oh ya encik pahang dah komen di entri lepas, encik pahang still mahu kawan dengan saya? :p




12 butterflies concerned.:

sayefaez said...

hihi~
bebi comeyl~
rindu bebi!

paraxixth said...

adek lu berkaca?

gua konfius. susah gua nak paham entry kali ini..

Rara said...

kucing y chumel.. :)

Fatt Chin Choy said...

panggil baby yer
bertuahnyer jadi kucing
hehe

butterflyana said...

naim : memang cumeyl jadi pulang cepat!

butterflyana said...

paraxixth : aku tak tau entry aku yang mana kau faham

semuanya tak faham

butterflyana said...

rara : :)

(malu-malu kucing)

butterflyana said...

ah fatt : mahu aku panggil ko baby? :p

hisham said...

salam..dulu kucing i sakit pastu mati...3 hari i sedih...huhu...

butterflyana said...

hisham : bertabahlah :(

hisham said...

tq n i link n folo u k...tk cre

acap2405(1169) said...

waa..
orang pon suke kucing walaupon alah ngan bulu dier..
aritu pergi rumah sedara nampak kucing besar..
4 kilo tuu..
huh

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com