Followers

Pages

Monday, December 14, 2009

i love u baby!


kenapa saya sayang kucing saya?

sebab.....

  • ini kucing pertama yang aku bela.
  • dia pandai buang air kat toilet sungguh bijaksana mungkin sebab aku angkut dia masa di alam universiti.
  • bulu dia tak gugur dan selembut sutera.
  • sebab dia aku bangun sungguh awal setiap hari di hari-hari cuti.
  • sebab dia aku boleh kekal slim sebab kejar dia sebab dia kejar anjing.

.catwoman.

Disebabkan banyak sangat sebab maka ambik yang penting-penting sahaja.
Kenapa kucing sungguh pandai mengambil hati aku dia main cakar-cakar sampai tangan calar pun tiada rasa marah malah lebih sayang.

Jiran sebelah rumah aku ialah orang indon. hari tu dia ada pesan kat ibunda suruh bagitau aku, anak dara tak baik kalau sayang sangat kat kucing nanti kawen tak dapat anak. hahaha first time aku dengar ajaran dan kepercayaan apakah itu? mengarut merepek meraban jer tapi kalau betul boleh sesiapa perjelaskan pada aku yang kurang jelas ni? huhuhuhu..


* tak salah sayangkan binatang tapi berpada-padalah. :)



8 butterflies concerned.:

aiEN said...

hehe.. x penah dgr pon yana..
mak kite syg kucing giler2 dari muda lagi.. anak dapat je 5 org ni haa.. huhu..

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

anak dara taktau lah.
tapi klu ibu mengandung boleh gugur kalau kena kencing kucing. sebab ada bakteria kot. tah tak bape ingat tp nih pensyarah kita yg bgtau.

dia kata kalau perempuan mengandung jgn pegi dekat2 ngan lembu ke. sebab kadang2 binatang nih bawak penyakit yg boleh sebabkn gugur.

butterflyana said...

ain : hehehe aku tau. aku ade tengok video mandikan kucing kat blog ko. sangat membantu! :)

butterflyana said...

ana : wahh macam bahaya je kan. ye baheklah kalau berbadan dua aku tak pegang2 kucing lagi.

ohh lembu pun? baiklah.

aNisZs YuNus said...

bru bukak blog...
rndu sme baby!!!

butterflyana said...

anis : baby pun rindu sama kamu. :)

paraxixth said...

ini cerrita benerr...gadis sunti mana bisa sayang bangat sama binatang...

butterflyana said...

mana ada sayang sangat

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com