Followers

Pages

Sunday, October 17, 2010

cat's lover



Ini baby. Makin sihat kan dia sekarang? :)
Aku memang pencinta kucing. Begitu juga kedua orang tua ku. Mungkin sebab itu, perasaan sayangkan kucing semakin membara-bara dalam hati aku empat beradik.
Orang yang bela kucing je tahu perasaan macam mana kita sayangkan kucing. Kan?
Disebabkan seekor ini sahaja kucing yang kami bela di rumah, jadi ia dijaga dengan penuh kasih sayang. Sangat sayang sampaikan semua keperluan dia tak pernah kurang. hehe
Jadi, kalau kitorang sekeluarga nak ke mana-mana dalam tempoh yang lama, maka baby wajib dibawa bersama. Banyak kali jugak dah baby ikut balik kampung nenda kat Johor tu.


Macam ni lah baby kalau kat dalam kereta. Tapi mula-mula je dia macam ni, tapi lama-lama dia behave je tau. :)


Kalau dah dekat kampung pun dia baik je tak main jauh-jauh. Cuma perangai jakun dia tu ada lah sikit-sikit kan macam kejar rama-rama ke, panjat pokok ke. hehe :p


Baby teman abah memancing. Kiut je. hikhik



' Alah! sayang sangat kucing dia tu. Tinggal je lah kat rumah...'

' Nana asik main kucing je, cuba lah pegang anak Pak **** tu. Belajar-belajar sikit dukung baby..'

Hadoi. Kadang-kadang bengang jugak dengan orang yang tak faham ni. Tapi malas nak ambik kesah, aku buat tak tahu je. Setakat pegang bayi tu dah reti sangat dah la tinggal belum sampai masa je. Haa agak belagak di situ. hehehe :p Kecoh tau orang-orang ni nak jaga hal kita. Menyampah makk!


Paling tak boleh blah,
Baby ikut masa aku konvo! hahaha :p



12 butterflies concerned.:

hannafauzann said...

haha . alala . comelnya kucing !
hana suka kucing warna oreN ! hehe

inaaa. said...

ahahaaa.
comel nya!

nape tak bagi baby pakai jubah??
hikhikkk.

faeznaem said...

hahaha.. abi..

hamzah ian said...

kucing bwk g konvo?? wah..

butterflyana said...

hana ;

kiut kan kucing warna oren?
hehehe suka!

butterflyana said...

yina ;

baby nak pakai tapi kita kedekut tak bagi. jahat kan kita?

butterflyana said...

naem ;

abi kirim salam.huhu

butterflyana said...

hamzah ;

wahh kan?hikhik

fiq said...

wee...comel nyer kucing!!

FareedSairi said...

nama kucing baby je ke? kat umah ada seko ank kcg oren stokin putih.tp penakut gle

butterflyana said...

fiq ;

baby ckp terima kasih! :)

butterflyana said...

fareedsairi ;

haah nama dia baby je sekarang dah tak baby tapi takkan nak tukar nama kan.so, still baby je lah.hehe

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com