Followers

Pages

Sunday, October 3, 2010

diari pra graduat


Assalamualaikum.
Hujung minggu aku kali ni dihabiskan dengan reunion family. yeay!
Hari ini 3 Oktober eh? Seminggu lagi ialah hari konvokesyenku. 10.10.10 ha berebut orang nak kahwin tarikh ni kan tapi i konvo tarikh ni pun jadi lahh. hehe
Jubah konvo kan telah selamat aku ambil hari tu kan, makanya ibunda kata boleh terus ambil gambar keluarga jangan buang masa. Oh baiklah mak kerana sesi ambil gambar ni tak payah suruh pun saya memang akan pergi dengan sukarela. heee :p
Jadinya, aku telah memaksa Naim pulang minggu ni untuk mengambil gambar secara berkeluarga di kedai gambar, tapi malangnya macam-macam pulak aktiviti dia kat uniten tu. Tak boleh nak balik, so terpaksa lah kami sekeluarga pergi ke Kajang sana seolah-olah Seremban tiada kedai gambar kan.


Terlebih dahulu, itulah kamera kss yang aku pinjam hari tu. Jadi entri ini penuh la dengan gambar, korang paham-paham lah ye. :p


On the way ke kedai gambar. Pakteh yang menjadi pemandu pelancong sebab kitorang tak tahu mana kedai gambar yang terbaik kat Kajang kan. So, pakteh yang memandu kami sekeluarga duduk diam-diam je. Sampai kedai gambar, pilih-pilih pakej, terus je kami beraksi. Tapi sayangnya tiada gambar dari kamera lain boleh diambil. Kena la tunggu seminggu dua lagi baru leh dapat soft copy nye.


Namun begitu, kedegilan tetap ada. Gambar curi-curi sebegini berjaya dilakukan. yes!


Ok dah. Dua ni je yang ado. Pastu sesi posing memosing la apa lagi. Fotographer kedai ni memang terbaik. Dah la mesra alam, pastu siap ajar camne nak senyum la, apa nak buat la untuk gambar one happy family at home dan pelbagai lagi. Memang berbaloi-baloi!
Selesai berurusan di kedai gambar.
Lepastu, kita makan duluuu.
Dah kat Kajang kan, kena lah makan sate Haji Samuri tu. hahaha macam lah takde cawangan kat Senawang tu kan. :p



Dah macam lawatan sambil belajar ke zoo kan. hahaha layann.
Ramai pulak yang order sate hujung-hujung minggu ni maybe open house di akhir-akhir syawal kan. So, sebab ramai sangat, sate yang kitorang order kena ambik pukul 3.30 petang. Masa tu dah pukul 2 lebih dah..lapar weh memang lapar jadi harus segera pulang ke rumah makteh dulu tak payah tunggu sate di situ sekian lamanya.


Naim.


Adik.


Pami.


Tu dia penjual sate..haha ok tak kelakar.

Sampai rumah makteh, acu iaitu adik ibunda dah berada di sana. Jadi sungguh meriah lah tiga keluarga ini apabila berkumpul sambil menunggu sate. huhuhu
Sampai je sate, semua pun mengadap la apa lagi kan. Laju je luak sate-sate tu. Makan ramai-ramai rebut-rebut camtu memang rasa berselera sangat! ( aku la tu kan. hahaha makan dengan pelahap. tsk tskk )


Taraa. Ni lah hasil di pertengahan jalan bila ramai yang dah surrender.


Hai. Saya dah beranak dua. :p

Ingat lagi tak si comel baju hitam bunga-bunga tu? Kan dia selalu sangat salah sebut nama aku jadi Kak Nina kan. Kali ni terus tak ingat nama aku apa hoh. hahaha


Tapi aku tak sampai hati nak marah sebab dia macam sukaa kan Kak Nina dia ni. hikhik
Bila Naim tanya-tanya dia, haram dia nak layan. Bila aku tanya, cepat je dia jawab siap panjang meleret lagi. :) Kakak suka tau!
Dah petang sikit, kitorang pun beransur pulang. Aku dan abang naik kancil je berdua, jadi boleh tumpangkan sepupu aku yang sekolah kat SMV Ampangan tu nak balik asrama.
Dekat je kot lalu Lekas tu ha. 


Ada peti pos besar ni kat sekolah tu weh. Besar tak besar? hee


* Sekian diary pra- konvo kak Nina. Seminggu je lagi tak lama dah. :)



10 butterflies concerned.:

Nabiel said...

wahhh..
bestnye dpt jln2!!hehehe..
ole2 xde?=P

p/s : kim slm kt adik~=)

shida~ said...

xsabar na konvo kan..jumpa nnt..background baru mmg sdap mata memandang..heeeeee

NaniE said...

konvo kat mana yana?
okey, kami tunggu cerita bersiri konvokesyen tu..

farah shamira said...

selamat ye segala nya kak nina!

naniE said...

yana, semalam baru g cress tu..weh, geramnya bila dia paksa2 beli pakej dia yg rm795 tu.. yana tak kena ke ritu lepas facial?

butterflyana said...

mira ;

ye semoga selamat. thanks ye!

butterflyana said...

nanie ;

konvo kat uthm.
ha pasal cres tu..memang ade jugak dia promote2 pakej dia tu kan.
takot jugak tapi kite cakap je its ok maybe next time pastu blah..hehe

butterflyana said...

nabiel ;

ye sangat best. hehehe
ole2 nanti kite post laju eh. :p

butterflyana said...

shida ;

yes darling..jumpa nanti. :)
sedap mata memandang sebab pinky2 kan? hikhik

faeznaem said...

eh eh..
kak nina nih.. sebok..
yang penting.. semua gmbar saye dlm post ini kehilangan 'jaw line'.. ahhaa.. gumuk suda..

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com