Followers

Pages

Sunday, October 24, 2010

diary ku kini bacaanmu



Salam hujung minggu. Dah banyak sangat tajuk entri aku berunsurkan diary, tu tajuk jadi camtu tu.haha. :p
Penatnya hari ini. Sungguh penat dari pagi sampai nak masuk asar tadi aku busy di rumah wan. Alhamdulillah kenduri dah selamat dijalankan tadi. Penerbangan wan ke tanah suci insyaalah pada awal bulan november ini.




Kau tengok pipi aku. Semakin comel bukan? hahahaha. Oh pipi, cukup-cukup lah dirimu membesar jangan sampai tuan badanmu ini merasakan dirinya bakal tak laku suatu hari nanti.hahaha :p

Sepupu aku bawak orang gaji dia datang rumah wan tadi. Boleh tolong-tolong orang kenduri katanya. Orang gaji sepupu aku ni bernama Lily dan merupakan orang Kemboja. Dia memang tak tahu cakap melayu so nak berkomunikasi memang kena speaking London lah semuanya.
Paling tak boleh blah, wan aku pun terjebak jugak.haha. Tapi word yang paling biasa wan sebut 'Lily, come..come..' pastu tunjuk la suruh basuh pinggan ke lap cawan ke. Lily come come tu je yang manjang aku dengar. Nasib baik si Lily tu faham.hehe :p

Aku nak melayan dia borak pun sampai berkerut-kerut dahi. Mana nak dengar apa dia cakap, mana nak fahamkan lagi sebab gaya english dia tu more to Kemboja. Dah macam cerita Betty pun ada. haha. Sepupu-sepupu kecik aku lagi satu hal, diorang konon nak ajar si Lily ni cakap melayu last-last diorang yang merapu cakap omputih. Eat watermelon la, I want spoon la, siap tanya eh ni dalam bi ape, eh tu dalam bi ape. Tak kuasa den nak melayan. hahaha. :p  




Petang-petang pekena pisang goreng panas dengan air kopi memang ada ummpph kan? *tiba-tiba. :p




Sekian dahulu diary ku kini bacaanmu. Salam 1 Malaysia! hee :)


6 butterflies concerned.:

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

tapi kan nana maybe yg buat perangai tuh segelintir jer,sekelompok kecik jer. Yang dapat nama orang kelantan jugak kan..

Heh apesal bunyik macam membacking pulak ek? hehe.

Harap n9 menang lah lagi hee walaupun si zaquan sudah mahu kawen tetap jugak akan sokong :')

farah shamira said...

negeri sembilan tetap juara. heh.
lepas ni cik nina buleh buat entry cakap omputih kemboja plak. hehe.

E.d.Y said...

tgk ok je pipi tu..mana ada besar

butterflyana said...

ana ;

tu lah kan ana.sebab nila setitik rosak susu sebelanga.ape boleh buat dah memang dari dulu perangai diorang camtu.huhu

Zaquan sudah mahu kawen i tak kesah pon sebab i tak minat dier.hikhik

butterflyana said...

mira ;

yeah mira. hoben jang hoben! hehe
ckp omputih kemboja i tak reti la. :p

butterflyana said...

edy ;

mana ada besar?? eh adaa.tengok betul2 jgn terpedaya dengan penipuan angle gambar. :p

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com