Followers

Pages

Thursday, October 7, 2010

jom sayangi orang utan!


Kalau aku dah ada kaitan dengan mana-mana sekolah, aku pasti masuk blog contest ni.



Comel kan? Ni bukan kera liar yang makan bayi tu ok. T____T



Dulu masa aku sekeluarga pergi Pulau Orang Utan ke apa tah nama dia dekat Bukit Merah Laketown resort tu, banyak orang utan dari generasi lama ke generasi baru dilindungi kat situ.
Masa kitorang pergi tu siap ada anak orang utan yang baru dilahirkan, dah macam baby manusia siap pakai pampers, minum susu pakai botol. huhuhu comel gila.
Disebabkan spesies ini dilindungi, ni salah satu kempen yang dijalankan.
Wahai cikgu-cikgu dah pelajar-pelajar menengah di luar sana, jom lah sokong kempen ni. Ada rezeki boleh menang RM8000 wooo. Paling busuk pun dapat jugak kot sijil or apa benda dari Kementerian Pelajaran Malaysia  yang menunjukkan penghargaan yang korang join.
Jadi, apa tunggu lagi?

* Akan ku paksa adik aku join! hehehe :p



7 butterflies concerned.:

Nabiel said...

yana xnk bela owg utan sekor?
heheheh~

Kasim™ said...

Ada kawan saya kami panggil orang utan. Mungkin badan dia byk bulu. Mahu buat kempen untk dia sekali?

butterflyana said...

nabiel ;

mstilah nak. tengah nak ambik lesen ni.hahah

butterflyana said...

kasim ;

kalau dia tak kesah elok jugak tu berkempen untuk dia kan..jom?

NaniE said...

saya sokong yana paksa adik yana tu join..hehe..

naniE said...

salam, yana. saya bagi award. nanti amik di blog saya ya..

butterflyana said...

nanie ;

hehehe ok nanti sy ambik k. :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com