Followers

Pages

Thursday, November 4, 2010

menjunjung kasih tunku!


Sejak dua menjak tiga menjak ni, setiap hari aku tak pernah miss daripada buka page Kelab Bakal Guru Lepasan UTHM kat facebook sebab nak tau berita terkini juga update-update yang ditunggu-tunggu selama ini. Maka yang ditunggu membuahkan senyuman termaniss akhirnya apabila ada rakan seperjuangan yang post status dekat page tu...


Buat kawan-kawan semua, ada call KPM, then she said sape yg lulus temuduga haritu, biasenye akan posting in diz month..so,don worry k..surat sampai minggu ke 2 bulan nov..kalau xdapat surat, anda boleh call KPM dan mintak diorang checkkan name anda..so kwn2,doakan kite semua berjaya posting di tempat pilihan masing2..sekian...


Status ni memang melapangkan hati aku yang sesak sekian lama. :) Alhamdulillah jika benar bagai dikata cewah. hehe..So, mulai hari itu setiap hari aku memang menunggu ketibaan posmen. Sangat menunggu. Siang tadi, ketika aku sedang breakfast di dapur bersama ibunda, kedengaran lah hon van pos laju tu. Aku dengan semangatnya berlari kau tahu nasib baik tak jatuh hahahaha. 



Masa tengah tulis nama dan saen-saen macam artis tu, aku sempat menjeling benda ni kat tangan abang posmen. Melihatkan logo UTHM aku dah berdebar-debar. Tangan pun sedikit menggigil lalu tulisan menjadi seperti cacing kerawit. Lalu, abang posmen pun menegur. 'Sabar dik, tak lari ke mana benda ni'. Oh abang posmen, andai kau selami hatiku, pasti kau rasa debarannya. hahahaha. Bongok ok situasi tu. Malu i tau. hikhik
Rupanya itu ialah gambar konvo dan bukannya surat posting.cehh.Buat penat aku berdebar je.hee :p




Jeng jeng jengg...inilah gambar konvo saya. :)  Jejaka itu ialah DYAM Tunku Ismail, Tunku Mahkota Johor di mana umur dia baru 26 tahun! Disebabkan itu bila bertentangan mata, bibirku kaku untuk menyebut menjunjung kasih tunku, maka begitulah hasilnya wajahku dalam gambar ini. Hahahaha lempang sekali! :p


Dan disematkan pula pada frame ini. Besar punya frame tapi tak pandang kamera. Tengok lah nanti kalau i berjaya ambik gambar dengan Farid Kamil pasti i gantikan dengan gambar ini. 
kekekeke :p



10 butterflies concerned.:

farah shamira said...

patutnya cakap macam ni.
"menjunjung kasih tuanku. selamat berkenalan. ni no i 01x-xxxxxxx." heh.

NaniE said...

ada mintak no phone tengku ismail tu tak..? haha..tak senonohkan..
frame tu, cantikla.

cik shabah said...

haha!gelojoh ya ampun cik yana niii =)

nice la gamba konvo tuuu =)

butterflyana said...

mira ;

memang i nak cakap macam tu mira..memang!
tapi i ni kan pemalu orangnya tu yang payah sikit tu.haihh

butterflyana said...

nanie ;

Ala nanie..lupa lah.Kalau tahu nanie berkenan mesti i dah mintakkan dah.
cantik macam tuannya kan?hikhik

butterflyana said...

cik shabah ;

i memang gelojoh cik shabah..hehe tapi kadang kala sopan santun lemah gemalai gitu!

thank you. :)

WanN said...

ehem2..farid kamil tu i punye tao haha

WanN said...

ehem2..jangan kacau farid kamil, dia milik i hahaha

butterflyana said...

wann ;

ehh kalau berani meh langkah mayat i dulu!

hahaha sumpah macam ape je rebut FK tu.hehehe :)

WanN said...

haha tao xpe aduiii

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com