Followers

Pages

Tuesday, November 23, 2010

Cikgu Liyana dah jadi warga emas



Assalamualaikum.
Alhamdulillah, syukur kepada Allah kerana telah memberi aku rezeki menjadi seorang pendidik. Sekarang aku dah jadi warga emas eh warga gemas.hee
Dalam surat pelantikan yang diberi pada 22 November yang lalu, aku ditempatkan di SMK Gemas, Negeri Sembilan. Masa mula-mula terima surat tu atas pentas, jantung aku berdenyut punya lah laju jangan cakap. Macam tengah tunggu hukuman dari hakim kau tahu? Sama ada aku akan dirotan di punggung atau didenda penjara sahaja atau yang paling berat hukuman gantung sampai mati. Ha begitu...*Sila lah lempang pipi aku ni ha....:p

Dan kepada warga kota di luar sana marilah sini den nak koba hal berkaitan gemas ni haa.
Gemas ni tempat dia ialah sempadan nak ke Johor tu. Dah dekat dengan Segamat. jauh weh! menangis aku masa dapat tau aku dapat situ. Tapi menangis dalam hati je. Menangis dalam hati pun tah macam mana boleh nampak jugak macam menangis kat mata. Mata aku tiba-tiba pedih, contact lens grey baru yang aku pakai tu pun rasa macam ada pasir-pasir, suara aku tak terkeluar..kalau keluar pun masa tu aku rasa mesti suara aku macam suara pondan sebab menahan sebak. Sadis betul menjadi seorang liyana yang berjiwa lembut ni. Tapi aku belagak macho weh..konon-konon cool dapat posting kat gemas tu. :(

Ketika aku menaip entri ini, aku telah selamat melaporkan diri di SMK Gemas. Sekolah tu betul-betul dekat pekan gemas. Pekan ok, PEKAN. Giant pun takde inikan pula Jaya jusco.Tapi kfc ada..ha boleh bangga sikit kat situ. hahahaha. Aku kena mengajar subjek kemahiran hidup dan juga landskap. Bersyukur di situ sebab tak kena mengajar yang bukan-bukan macam kimia ke fizik ke biologi ke. Dan sekarang aku menginap sementara waktu kat rumah sewa yang agak besar. Sebijik macam rumah Kak Mary masa aku praktikal kat Kuantan dulu. Sampai 26 November ni aku orientasi kat sekolah pastu cuti. 27 Disember nanti baru datang balik. Tak sabar nak tunggu 26 hb ni..haha :p



Uols doakan i gembira kat sini ye. :)



* Ala tak dapat nak tandatangan butterflyana macam selalu. Ni lappy housemate macam-macam plak rosaknye takleh nak klik kanan takleh nak klik kiri. Sabar je lah. Bye uols.

15 butterflies concerned.:

cik shabah said...

goodluck cegu yana sayang!and selamat bergembira oke =)

NaniE said...

best tak selepas 2 hari ni..?
sekurang-kurangnya cita-cita mu telah tercapai untuk mendidik anak bangsa. Jadilah cikgu yang menjadi inspirasi kepada pelajarnya, ya..

mUnie UncLe hUsin said...

lappy housemate??
kamu kene transfer bersame rakan2 kah?
neway.. take cre dear..
i will call u bile dah free nanti ye~

zulicious said...

wow...kena orientasi ke...nsb bek kejap je...zu x kena...alhamdulillah

mr and mrs sapic said...

duduk ngan sape skang????

faeznaem said...

cik dapat surat yang mengandungi chopstick. hehehe..

illynne said...

selamat menjadi guru kakak santek!!

oh! anda telah di tag di blog saye. hadiah sgt menarik! balun je la,,hehe

butterflyana said...

cik shabah ;

huhuhu thanks cik shabah sayang!
i terharu ada kawan maya mcm u ok. :)

butterflyana said...

nanie ;

boleh tahan la nanie.hehe
thanks ye sebab selalu menyokong saya..

huhu rasa nak nangis..hehe

butterflyana said...

yunie ;

u dah call pun yesterday kan dear.
thanks a lot ye.muahhh!

butterflyana said...

zu ;

nama je orientasi zu, tapi x watpe pun.
duk merayau je kejenya.hehehe

butterflyana said...

yanti ;

duduk dengan kawan2 yunk. :)

butterflyana said...

naem ;

hahaha bahek!
nanti saya buat entri khas chopstick.hee

butterflyana said...

ain ;

thanks adik santek.
wahh hadiah lumayannnn.yess ok2!
hehehe

elleyayah . said...

heypp. mngajar subjek pe?

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com