Followers

Pages

Wednesday, November 3, 2010

my happy ending



Dulu, masa aku pertama kali rasa frust bercinta, aku memang rasa aku sangat bodoh. Masa tu fikiran tak berapa matang lepastu memanjang je fikir ikut emosi. Padahal kalau kau gagal bercinta dengan lelaki kacak, tampan, maskulin, macho lagi segak bergaya barulah logik sikit kalau nak frust menonggeng ke apa kan. Ni tak, frust bercinta dengan yang tak seberapa ada. Memang rasa nak lempang diri sendiri bila difikirkan balik.huhuhu
Kalau setakat putus cinta pastu settle semua takpe, ni mengganggu pulak mental aku yang masa tu tengah ketat belajar kat kolej matrikulasi. So akhirnya cinta tah ke mana, pelajaran tah ke mana.
Masa kat matrik dulu kena ambik muet. Dalam muet ada listening kan, jadinya, pengajar kitorang tu nak pelbagaikan la sesi pembelajaran supaya lebih menarik dan tertarik. Dia bagi pulak lagu My Happy Ending by Avril Lavigne tu ha. Hadoi dah la lagu tu memang favourite aku. Lirik lagu tu dah la kena sangat dengan situasi aku ketika itu. hahaha bodoh betul la. Benci tauuuuu!




It's nice to know that you were there
Thanks for acting like you cared
And making me feel like I was the only one
It's nice to know we had it all
Thanks fo watching as I fall
And letting me know we were done


Ha part tu la yang menusuk sangat tu. Tapi sekarang i dah bahagia uols. Tak pandang dah lelaki yang mencederakan perasaan wanita i dulu cewahh. Aku tak salahkan dia tapi kadang-kadang rasa menyampah tu memang ada lah cuma tak setebal dulu. Semua orang bencikan kekecewaan, tapi percayalah bahawa kekecewaan tu lah yang mengajar kita erti kebahagiaan sebenar. Ayat memang rasa nak muntah kan tapi itu lah reality yang aku alami.

p/s : Ulangtahun percintaan dengan kss semakin hampir.ehemmm. <3


12 butterflies concerned.:

NaniE said...

yelah..rasa nak muntah ngan ayat tak bley blah tu..hehe..anyway, betul juga sebab itu kenyataannya..ngee~

farah shamira said...

nmpaknya kss kena plan something ni. heh.

zulicious said...

hehehe...aku masih ingt lg yana...huhu...
bnda yg dilepas jgn dikenang lg...klau x msti ko akan ckp "mcmana la aku leh suka dia tu"...aku pn pnah mcm tu gak...huhu..smoga smpi jinjang pelamin yer...kss ko ni barulah padan dgn ko!!

cik shabah said...

avril ouh avril!da lme x dengar lagu2 avril,huhe =P

white rose said...

sedap lagu ni...

adakah kita nanti epy ending?

butterflyana said...

nanie ;

hehe nanie jangan lah muntah nanti kite taknak lap tau.hee
ye kenyataan itu even pahit tetap harus ditelan..

butterflyana said...

mira ;

i hope so! :)

butterflyana said...

zue ;

zu! ko jela yg memahami aku mase tu kan.hehe malu lah bila ingat balik. :p
anyway, thank u dear hopefully aku dgn kss sampai ke akhir hayat.ko doakan kami yer. :)

wahh baru lah padan ye..uhuk2

butterflyana said...

cik shabah ;

kite minat sangat kat avril di ketika zaman2 gothic celak tebal dulu..hehehe aww

butterflyana said...

white rose ;

mudah-mudahan kak.berdoa je la semoga semuanya happy ending. :)

zulicious said...

eleh ms tu kan msh syg...tu x nmpk pape...smua nmpk ok je...hehe

yerrr aku doakan ko n kss...ko kan jenis setia..

baru padan tggi n sama2 cantik...hehe

HEROICzero said...

kesilapan mengajar erti kehidupan. heee~ =)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com