Followers

Pages

Monday, November 15, 2010

yeay merah jambu dah datang


Assalamualaikum. :)
Hujung minggu yang baru berlalu, aku lalui dengan degup degup kencang di hati sebab nak menempuhi isnin yang penuh tanda tanya cewah. Seawal pagi aku bangun, terus on lappy nak check kot-kot dah ada status kawan-kawan pasal posting. Padahal dah tau pukul 11 pagi baru boleh check pastu sebok nak rasa marah kenapa takleh check lagi hehe. Tapi pukul 11 pun tiada boleh check juga, kawan-kawan ada yang dah tau penempatan sebab diorang terus call pihak yang menguruskan penempatan tu. Aku tak terkecuali call sedaya upaya tapi hampa. Engaged sajeeeee. Akhirnya, ketentuan tuhan memang melegakan hati aku. Alhamdulillah. :)

Sabtu lepas, aku dan adik-adik juga abah berjalan-jalan santai. Lalu akhirnya ke Jusco membeli barang untuk menyambut hari raya aidiladha. Haha ok i tipu je. 



Barang kat tangan i tu lah yang i maksudkan.hee
Tak sangka akhirnya memiliki kamera canggih penuh bergaya tu.hikhik. Lepastu tiba-tiba petang masih muda dan tak terasa nak balik lagi, terpaksalah pergi bagi ikan makan kat City Park sana. hahaha poyo lah terpaksa. :p



Ha baru boleh main ambik-ambik gambar lompat-lompat macam ni hehe. Ha yang kat tepi tu abah saya. Takkan abah pun aku nak suruh lompat semata-mata nak ambik gambar kan. Nak kena lempang sekali? kekeke. :p
Dah puas bagi makan ikan yang sangat banyak juga besar tu, pulanglah kami ke pangkal jalan.



Inilah keputusan penempatan aku. Tapi tiba-tiba dapat sektor sekolah menengah harian. Sedih jugak sebab tak dapat sekolah teknik or sekolah vokasional tapi aku cukup bersyukur sebab inilah rezeki aku. Alhamdulillah, Terima kasih Ya Allah.....


16 butterflies concerned.:

Aujinz said...

ohohoho...
tahniah tahniah..
kat mane mane pun..same jer kan kan kan..

mUnie UncLe hUsin said...

yanna.. mujur lah dapat sekolah menengah harian..
sebab sektor teknik vokasional will going have a huge changes.
mau cikgu2 pon tertunggang terbalik..
coz sekolah teknik/vokasional nak dinaek taraf jadi kolej pulak..

kondisi yang sangat tak bpe selamat untuk cikgu baru. kejap camni, kejap camtu.. uhuk2x..
lagipon kan2x..
kalo dapat sekolah menengah harian, senang nak mintak tukar..
ngee~

Benrauf 2.0 said...

tahniah

NaniE said...

waa..besnyer dapat mengajar kat negeri sendiri..

s.h.i.d.a said...

balik pon awal sket kot..hehehehe

illynne said...

tahniah!! heeee

okeh, nak mintak claim belanje 1st gaji! ;p

farah shamira said...

tahniah dear! akhirnya dapat juge kan? heheh

WanN said...

tahniah :)

butterflyana said...

aujinz ;

thanks..ye semua sama..hee

butterflyana said...

yunie ;

Betul jugak ape yang kamu katakan tu. Terima kasih ye kerana melegakan hati saya.
Doakan saya berjaya menempuhi alam kerjaya ini k.

Thanks a lot yunie..:)

butterflyana said...

benrauf ;

thanks. :)

butterflyana said...

nanie ;

best sgt nanie tapi belum tau lagi dapat daerah mane..huhu

butterflyana said...

shida :

kann?heheh sonok sonok.:)

butterflyana said...

ain ilyana :

eh ehh amboiiii?haha

butterflyana said...

mira ;

thanks mira. jangan berhenti doakan yang terbaik untuk aku tau.hehe

butterflyana said...

wann :

thanks! :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com