Followers

Pages

Thursday, March 18, 2010

hampehnya engkau



Aku ada dua orang kawan.
Seorang lelaki seorang perempuan.
Mereka berdua ialah couple pada suatu ketika.
Dan telah break pada suatu ketika juga.

Masalahnya,
Ketika mereka di ambang perpisahan,
Si lelaki tu tiba-tiba mengontek aku.
Untuk mengadu pasal si perempuan ni.
Aku dengar je malas nak percaya sebab dia memang tak boleh dipercaya.

Kemudian,
Beberapa hari lepastu,
Si perempuan ni pulak tiba-tiba mengontek aku.
Bagi nasihat kat aku jangan layan si lelaki tu sebab lelaki tu...bla...bla...bla...
Semua keburukan dia cerita.
Aku pun pelik.
Macamlah aku hadap sangat kekasih dia tu kan.
Perangai dah la hampeh macam kambing.
Makan perempuan.

Tu cerita lama.
Tapi yang aku tiba-tiba mengimbas kenangan ni ialah..
Dua-dua mangkuk hayun tu sudah maju ada facebook.
Bila aku online,
Si lelaki tu hye hye awak sombong pulak dah kat side chat fb tu.
Aku buat bodo jer.

Si perempuan taknak ketinggalan nampaknya.
Menegur juga menunjukkan keramahan.
Aku semburr je kasi pedih.
Aku pedih dulu dia cakap aku nak kat kekasih dia siapa suruh.
Kan.
Ha ambikk.



* Bab-bab kaseh sayang ni sensitip okay. Aku tak hingin pun hak orang lain. Boleh jalannnnn!

8 butterflies concerned.:

izham nordin said...

yeah....
mmg trbaik habaq hang haha...

mUnie UncLe hUsin said...

sengal x habes2..
mmg padan-lah ngan diorang tuh..

mule2 padan elok kne nmpk seswai je bile kapel..
pastu kite padankan muke msg2 bile dh clash..
pastu padan pulak nk buruk2-kan each other..

haish~
mmg padan-lah..
sengal xsengal..
ade jugak lah manusia cmni..
huhu~

butterflyana said...

david : tebaekk.

hahaha aku kan kejam.

butterflyana said...

yunie : memang padan pun.

dari i kat uthm lagi benda ni kalau kamu tak lupa.
menyampahhhh

mUnie UncLe hUsin said...

itu la pasal..
holoh2x..
agaknye mereka2 itu adore same kamu..
kamu kn hawt gitu..
hehe..

butterflyana said...

hawt mama.
awwwww

paraxixth said...

gua maacam mane?

butterflyana said...

paraxixth : lu tetap di hati.

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com