Followers

Pages

Sunday, August 14, 2011

kalau dah budak-budak begitu la....



Assalamualaikum.
Medan maya ni banyak ceritanya. Ada baik ada buruk. Makin banyak kita explore makin banyak kita tahu. Sejauh mana kita pandai nak handle terpulang pada diri kita. Aku ada dua cerita untuk dikongsi kepada korang. Jom layan....



CERITA 1 :
Petang tadi aku terjumpa satu profile facebook yang menggunakan gambar aku.





Hai Nurul Azlina. Kau memang berbakat dalam bab penyamaran. Menyampah aku tau.
Dia curi gambar aku dalam entri INI.





Uols tahu macam mana boleh terkantoi?
Dia pergi post 'thanks syg' dekat wall kawan sekolah aku, Eli. Eli ni pulak boleh tak perasan tu gambar aku haha. Bila aku komen baru Eli perasan.
Eli bagitahu aku, Nurul Azlina tu siap mintak nombor telefon dia lagi tau. Ini menimbulkan persoalan sama ada Nurul Azlina ni lelaki atau perempuan?






Kemain hebat kau ye Nurul Azlina.
Aku message dia then tanya 'kenapa kau guna gambar aku?' Terus dia balas 'ok ok saya delete.'
Apakah? Macam tu je?
Aku try add dia, dia approve ok. Sungguh tak malu ini manusia. Aku chat dengan dia dan tanya macam-macam. Yang peliknya, dia jawab pulak tu. Macam dia ni budak-budak lagi tau.
Dia cakap ada kawan dia suruh dia buat facebook guna gambar tu. Dan kawan dia tu cakap perempuan dalam gambar tu ialah gf dia. Kepalahotak dia kann. Menyampah betul aku.






TIBA-TIBA NURUL AZLINA ITUU TELAH MENJADI SEPASANG DRESS.
Sekian.



CERITA DUA :





Nursyuhada Azila ialah bekas anak murid aku masa aku jadi guru ganti dulu. Dia buat status gaduh-gaduh dengan kawan dia. Ala biasa lah budak sekolah rendah kan. Aku duk follow je lah status tu sampai aku rasa aku patut tegur....






Aku pun tegur cara baik. Dia takde pulak respon komen aku tu. Takpelah fine lah kan.






Tiba-tiba esoknya dia buat status lagi uols. Aku komen lagi dan hasilnya seperti di atas.
Hai dah nama pun budak-budak toksah dilayan sangat.



Maka berakhirlah perhubungan Nursyuhada Azila itu dengan gurunya.
TERUS REMOVE AJE!
:p




Budak-budak begitulah uols....(mengeluh gaya orang tua)
Sabor je lah bulan-bulan puasa ni kan.
Ish3...




9 butterflies concerned.:

farahnabila said...

AHAHA. tiba-tiba jadi sepasang dress!

Eyriqazz said...

macam2 zaman skang ni kan..ramai yang suka menyamar

ely aziz said...

sory dear xprasan..neway glemer sebentar di entry kamu ya..hahahaha.adabrakedebra!pling!.sumpah jadi dress!haha

Hanis MY said...

Scarynyaaaa wuwuwu... U kn beautiful, tp tk malu ke gnu gmbr org huk2...

JIJI YU said...

ko dah glam le u

Alang Ridhwan said...

biasa la, budak baru nk 'up'.. memang la macam tuh.. muahaha!

NaniE said...

huuuiii..teruknya nurul azlina tu.
aritu saya terbaca kat blog yuyun. pun sama, org guna nama dia buka FB baru. geram betul macam tu. tu yg kita dapat trace. yg tak dapat trace, apa citer pula..

ada mokhtar said...

macam degil je budak syuhada tu... hehe.. btw, congrats dear menang contest. yeah!! =)

FARHANArazaki said...

ahaha.ayat budak2 tu kelakr betl.

orang cantik selalunye memang jadi target fakers ;)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com