Followers

Pages

Tuesday, August 9, 2011

Happy 24th Birthday, Nurliana



Assalamualaikum.


 




.9 OGOS 1987.
Masih segar dalam ingatan ketika zaman belajar dulu. Tak boleh blah betul kalau nak sambut hari jadi dengan housemate. Macam-macam plan merepek dibuat untuk menyambut hari jadi kawan-kawan. Walaupun simple je, walaupun hanya memakai baju tidur, walaupun nak nyanyi lagu happy birthday to you agak malu-malu kambing, tetapi tetap berkesan kenangan tu dalam hati.



Teringat juga masa nak sambut birthday aku, diorang buat sehari awal sebab takut di hari jadi aku yang betul-betul nanti aku keluar dengan Kss. (zaman belajar dulu dekat uols so selalu lah keluar nyee ). Siap berlakon konon-konon roomate aku (Yunie) bergaduh dengan housemate aku (Anis). Poyo je diorang ni pastu suruh aku pergi pujuk Anis tu. Tiba-tiba padam lampu pastu ada kek yang dah nyala lilin lalu menyanyi lah mereka lagu selamat hari jadi. Hehehe comel je. :) Kek pulak ialah kek yang ditempah daripada kawan-kawan juga. Ahli Kelab Usahawan ke apa tah. Ohh rindu sungguh saat macam tu. :')



Teringat lagi bila malam hari jadi aku tu aku keluar dengan Kss. Makan-makan jalan-jalan sikit pastu dia hantar aku balik rumah sewa. Dalam hati dah hiba sebab masa keluar tu dia tak wish apa-apa langsung pastu takde singgah kedai mana-mana pun untuk beli hadiah untuk aku. (Hahaha sungguh tak malu ini perempuan :p)
Tiba-tiba bila dah sampai rumah sewa aku, dia bukak bonet belakang dan ambik bunga. Alololo....masa tu terus gembira tak boleh blah. Dari rasa nak nangis sebab sedih terus rasa nak nangis sebab terharu. Haha meh lempang sekali biar aku sedar diri sikit. :p


Tapi sekarang dah tiada. Zaman kerja sungguh berbeza dengan zaman belajar.
Punyalah kurang kasih sayang kat sini, aku boleh terasa hati dengan anak murid sebab diorang tak wish birthday aku siang tadi. :p
Diorang ingat birthday aku siap berborak-borak lagi pasal tarikh birthday aku tu. Tiba-tiba pagi tadi dalam kelas diorang buat tak reti je uols. Dan tiba-tiba aku pulak tertouching lebih. Apakah? hahaha :p
Anak murid Una yang lebih concern tau siap datang bengkel landskap semata-mata nak cakap selamat hari jadi cikgu. Dah masuk waktu ketiga belajar, baru lah anak murid datang pujuk..
cikgu..sorry lambat wish..kitorang terlupa lah birthday cikgu harini...
Ah sudahlah..cikgu terasa hati tauuu.
Anak murid, tolonglah lempang cikgu korang ni cepattttt! hahaha :p








Pergi mengajar landskap aku tak bawak handbag. Handbag aku tinggal je dalam bilik penyelaras ICT sebab tu je paling dekat dengan bengkel landskap. Habis kelas landskap, bukak handbag lalu terjumpa ini.
:)


 






with love : Una + Kay + Bubu + Cici
alolololo comel sungguh. hehe...:)
Thanks housemate. Muah!



Aktiviti aku lepas balik sekolah siang tadi ialah mereply wall post dari kawan-kawan yang wish birthday aku kat facebook. Punyalah gigih sampai satu tahap facebook tu keluar error. YOU CANNOT COMMENT ON THIS WALL POST! hehehe.
So kepada kawan-kawan yang aku tak reply tu aku mintak maaf ye. Terima kasih kerana sudi menyampaikan ucapan selamat hari jadi, ucapan semoga panjang umur, ucapan semoga murah rezeki, ucapan selamat tua, ucapan semoga muda selalu...eh ni aku reka, dan soalan bila nak kahwin? Okbye.








Ehem. Nombor plat Zaza ialah NCM 918 uols.
918 tu ialah 9/8 sempena harijadiku. :)




Bye. :)






2 butterflies concerned.:

mUnie UncLe hUsin said...

cry like toddler want an ice-cream from her mum..
(T_____T)

sedih bila makin jauh..
;)

happy birthday dear..
dah 2 tahun tak bagi present kat u..
=(

farah shamira said...

happy birthday kakak. semoga segala2nya baiikkkkk untuk ko. ko nak hadiah x? hehe

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com