Followers

Pages

Monday, September 20, 2010

childhood mate



Teringat masa zaman sekolah rendah dulu.
Tapi masa aku darjah 5 - 6, aku rasa aku bukan budak-budak lagi yang boleh berlari-lari dalam kelas.
Tak berapa matured kot tapi dah rasa tak kanak-kanak lagi. Camno tuh? hee
Cuma perangai sengal-sengal tu ada lah jugak kan. :p
Kawan yang paling rapat dengan aku masa tu Athirah dan Farina.
Nak cakap rapat sangat tu memang ye lah kot sebab masa tu semua aktiviti harus bersama.



Tudung oren itu lah Athirah. Purple tu Farina.
Kalau ada yang percaya meh sini pipi aku nak bagi kesedaran sikit sebab masih tiada mengenali tuan punya belog ni. hihi
hahaha takde maknanya. Jumpa Farina pun TAKDE da sekarang i pun confuse kenapa.


Masa darjah 6 kan nak upsr kan.
So kami pun tusyen bersama-sama kat Paroi tu ha.
Pusat Tuisyen Azam Lal- Faiz nama dia ala yang sebelah swimming pool tu.
Tapi seingat aku, kitorang tuisyen belajar takde la sangat, main je lebih. :p
Pergi tuisyen naik van buruk weh. Malu tau tak.
Dah la buruk, kadang-kadang busuk sikit, pastu bunyi enjin macam kapal terbang. :p
Pakcik van tu pun satu hal,
Dia tau kitorang ni gila, dia boleh sengaja buat emergency break.
Selalu pulak tu.
Apa lagi, seat dalam van tu dah la dah nak roboh, kitorang ni pun terpelanting ke depan.
Pastu gelak-gelak suka.
Bodoh gila. :p



Tak sangka ramadhan tahun ni berjumpa balik dengan Athirah ni setelah bertahun lamanya.
Perangai dia macam tu jugak tu buat aku senang tu.
:)
Pastu bukak cerita lama.
Aku start suka kss dari tempat tuisyen kitorang tu la.
Aku, Athirah n Farina ni gatal lebih. :p
Kat tempat tuisyen kena suka sorang lelaki baru setiap kali pergi tuisyen ada semangat perjuangan harmoni.
Bodohnyaaa hahaha.
Nak dijadikan cerita, aku cop kss.
Tu yang orang kata kalau dah jodoh tak kemana kann. :)
Last-last jumpa balik.
Jumpa kat Batu Pahat pulak tu. :p

Dah jumpa Athirah ni,
Aku pun tunjuk pic aku dengan kss..

' kau tengok betul-betul...ko rase ko kenal tak mamat ni?'

'sapee...macam pernah nampak...sape ek??'

Hahaa memang banyak makan semut tau minah tu.
Sampai hati dah tak ingat. hehe
Bila aku ingatkan dia, dia punya teruja...haih.

'Tak sangka menjadi jugak ko dengan si kamal tu kan...hehe..'



Pic ni aku ambik dari album raya Cikgu Saadiah. :)


Semoga tak sekadar di sini. :)





6 butterflies concerned.:

MOFASAD said...

raya jemput datang..

hahaha

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

kite ade jumpa farina. rasanya masa kt ukm kot xpun masa matrik. Ke farina memang matrik kmns sama kita lepas tu masuk ukm amik engineering.

Hee terlebih makan semut dah :D
Tapi farina tinggi dah! Suara pun sama tak berubah.

NaniE said...

oo yg furfle tu farina ke..? eh, nape muka dia cam tuan punya blog jer..hehe..

butterflyana said...

mofasad,
takmo datang. takmo!

butterflyana said...

ana,
yeke.kite tau dia ada kat ukm.kat facebook pun ada add dia tapi tak mesra dah.hehe
baru-baru ni ajak berbuka puasa sesama pun banyak alasan dia bagi.sedih kite tau. :'(

huhuhu !

butterflyana said...

nanie,

meh sini pipi?hehehe.
saje je dier tau.tak suke ! :p

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com