Followers

Pages

Tuesday, September 14, 2010

mata harimau..aumm


Hai hai hai.
Hari ni nak berbicara pasal contact lens lah. :)
Aku mula pakai cl before pergi latihan mengajar.
Ditakdirkan mata aku ni rabun-rabun ayam sejak sekolah menengah sebenarnya tapi aku buat taktau jer.
Buat-buat nampak, taknak pakai spek punya pasal kan.hee
Bukan tak suka kenapa, macam rimas ada benda kat muka.
Rasa tak bebas gituu kan. :p

Sejak masuk kolej matrikulasi,
Aku dah ada spek dah.
Warna pink lagi memang habis cantik la tu hahah
Tapi takde maknanya aku pakai.
Betul-betul terdesak baru pakai.
Dalam kuliah nak salin notes baru lah terhegeh-hegeh carik spek. pakai.
Habis kuliah, laju je bukak balik simpan dalam beg. Bagus betul perangai kau kan yana.huhu!
Tabiat buruk itu terbawa-bawa lah sampai ke universiti.
Disebabkan asik bukak pakai bukak pakai, maka spek tu pun jadi longgar.
Terkangkang je.heheh
Beli lagi yang baru warna oren pulak.haa


Kau tengok betapa skemanya muka makcik kau ni?? huh

Tah berapa kali tukar agaknya spek aku.
Masa tu tak berani pakai contact lens sebab aku ada baca email mengarut-ngarut pasal bahaya pakai cl ni.
Kalau cuaca panas sangat, or buat bbq ke, nanti cl cair dalam mata.
Kalau mata kering, cl melekat kat bola mata.
Macam-macam la hampeh betol.
Masa tu aku cepat terpengaruh memang percaya habis la.hahaha


Last-last ibunda bengang agaknya asik mintak beli spek baru je,
Kalau murah takpe gak kan ni makan ratus gak buat spek.
Last-last aku decide nak pakai cl je la.
Masa praktikal, pakai yang colorless je.
Serius pakai cl semudah abc takde la ngeri sangat.
Elok je terang n jelas pandangan aku takla terkecik-kecik mata aku bila tengok benda jauh kan.


ha kan confident tu pakai cl no spek2. :p


Ada satu cl color grey aku beli,
Untuk sebulan jer tapi aku belasah pakai lebih sebulan.hee
Still elok lagi tapi aku perasan baru-baru ni effect dia,
Nanti mata jadi pedih-pedih macam masuk habuk tu.
Pastu mula lah asik ada taik mata je.
Penat pulak nak bersihkan habis hilang celak ngan eyeliner sebab nak buang taik mata je.huu
Mata jadi macam lepas nangis pun ada.
Feeling mintak maaf pagi raya menangis beriya sebab banyak dosa.haha


LEPAS NI NAK BELI CL YANG CORAK-CORAK TU LA.
BELI CORAK HARIMAU OK TAK?
NGRAUWWWW !
:p


* Buang tebiat tiba-tiba cerita pasal cl kan. Ni pengalaman je sebab ada kawan aku tanya detik-detik aku terjebak memakai cl ni. So, entri ini untukmu!  :)




5 butterflies concerned.:

Nabiel said...

hehehe~
kang klu beli yg cm rimau2 tuh~
org igt nti rimau jadian lakk~
takot kang owg nk dkt~hehehe

s h i z u k a said...

bli la kmu.sy xrabun pon dah try cl yg kaler grey.uhh.cm poyo plak rase. sje2 try.bes gak pkai. kmu bli yg geo lens la.korea punye.pkai sdp.soft je.

butterflyana said...

nabiel,
barulah nampak garang siket kan.hehe

butterflyana said...

kemba,
eh eh kamu pun dah terjebak?hehe
color grey same la ngan sy.
ala sy xreti la nak beli on9 ni nanti kamu ajar eh.hee :p

Aujinz said...

pakai CL gok..
tapi tak leh lebih lapan jam..

kalau lebih..tue yang asik terkebil kebil tue..


gatal..

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com