Followers

Pages

Monday, September 13, 2010

Diary raya Kak Nina


Hai semua.
Beraya sakan nampak?hee
Semalam dalam pukul 10 malam, aku selamat sampai ke Seremban.
Jalan jam tak jam sangat la, kereta banyak tapi jalan masih clear tiada stuck2.

Jom berdiari raya siketttt. :)


Oh sebelum itu. Ini ialah sepupu kecil saya yang selalu salah panggil nama saya. Sepatutnya Kak Nana jadi Kak Nina kadang-kadang jadi Kak Lina. Comel. hikhik  :)


Aku balik kampung nenda di Johor hari khamis lepas.
Gerak dari rumah pukul 11 pagi, singgah rumah wan kejap kat Rantau.
Lepas zohor terus saje kami bertolak.
Perjalanan jauh memang terasa maklumlah puasa kan even hari last tetap menguji keimanannn.hee
Berhenti rehat kat r&r pun tak best sebab tak dapat minum-minum.huhu

Sampai rumah nenda, terus masak rendang daging.
Masak itu masak ini tiba-tiba...eh dah nak masuk waktu berbuka??feeling rajin sangat tolong masak gituu kan.hehe


Tudung raya saya dan adik tahun ini adalah sama seratus peratus. Feeling marhaban.teheee


Hari raya pertama.
Yang seronoknya raya di rumah nenek sebab meriah.
Dengan suasana betul-betul kampung kau bayangkan line henfon pun tenggelam timbul tau.
Kesian i tak dapat bersms2 raya.(-.-)
Jadi bertambah meriah sebab ada baraan raya. Johor memang tradisi kot baraan dari rumah ke rumah ni.
Pastu seisi rumah penat. Makan banyak sangat sampai tak larat.haha
Esoknya,baru lah kami berjalan raya.
Beraya kat kampung je tau haruslah sayang memakai kasut cantik.
Nanti abes kena lecak dengan tanah-tanah.
Hahahaha bajet sungguh ohh diri ini macam bandar sangat kan. :p


Hari ini pagi-pagi lagi dapur rumah aku dah macam ada kenduri sambut menantu hahaha.
Kelentang kelentung memasak laksa johor dengan laksa  penang.
Pakteh dan makteh di kedua belah pihak nak datang beraya.
Sampai petang, aku dah mula flat.
Penat ohhh.
Aku tak pegang henfon pun dari pagi bila check-check ada 2 sms dari adik kss...

'kak, malam ni ade g mane2 x? ingat nak datang la...'

'haha. abang kate lambat je reply?takmo bagi datang ke?'

Cehh.agak hampeh kan kekasihku di situ?heee
Memang magic weh terus tak penat ! hahaha
Sekarang macam biasa hati saya berwarna pink. <3
Sekian.


Ni lah baju raya datin saya tu. :p Tukang ambik gambar dengki tau kita dah control abes da muka tapi hasilnya ini. tsk. tsk.


* Giliran aku pulak beraya rumah kss. Hadoi berdebar betul. Setiap tahun macam ni.hee :p
Selamat beraya uols semua !





7 butterflies concerned.:

faez vs naem said...

gelimat.. hahaha..
eh.. i tak dengki wokeh!

inaaa. said...

awk nmpk oren laaaa.
i loike...

Nabiel said...

bju datin yea?hahaha..
mmg ade gaya tuh..tgl spek itam jek xde~=P

butterflyana said...

naem : gelimat mat matt!

butterflyana said...

inaa,
oren pekat lagii.
hot kan?

butterflyana said...

nabiel,

spek itam takde.
tak nampak c.lens nanti.aww
hehehe!

faqhrule said...

hai kakak ipar :P

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com