Followers

Pages

Wednesday, September 8, 2010

teacher’s little hearty



Entri ini sepatutnya di post selepas aku tamat latihan mengajar 5 bulan lepas.heee
Aku dah taip lama tau ni baru jumpa ohh sebab selama ni aku bukan online kat lappy sendiri. :p
Jom tengok cenderahati yang aku buat sebelum aku blah dari Sekolah Menengah Vokasional Kuantan haritu.
Layan zassss~




 Mari cikgu tunjukkan apa cikgu bagi kepada anak murid sebagai ingatan kenangan abadi sampai mati.
Bahan yang digunakan ialah murah ye murid-murid kerana cikgu ialah tiada banyak duit. Maka semuanya seratus peratus ialah dari keikhlasan hati nurani. :p


Kertas-kertas tu ialah kertas yang kita guna untuk buat bintang comel kecik-kecik tu. Banyak warna banyak corak jadi tidak membazir untuk membeli wrapper banyak-banyak. 


Kotak-kotak tu ada tujuh semuanya sebab murid-murid ada 26 orang.
Setiap kotak ada 4 pemadam rare. Kenapa cikgu pilih pemadam ni?


See?
Comel kan? ;)
Dah la colourful, bentuk dia memang sesuai dengan murid-murid yang cikgu ajar Bahan Binaan.
Kalau sayang, jangan guna pemadam ni sebab bukan bersih pun. Ini bukan stabillo.hee


Coklat duit-duit beli kat Mydin Kuantan. First time masuk Mydin yang tiada unsur-unsur india pun.
Kalau kat Seremban, kalau masuk Mydin jer, kau keluar memang confirm melekat bau dia. Perghhh pening peningg.


After liminated.


Taraa. Inilah yang murid-muridku dapat. Memang tak seberapa cikgu tau sebab tu dua tiga jam lepas cikgu bagi terus nampak ribbon tu kat jalan tah siapa punya.
Sedih tau hati cikgu bila murid tak hargai. :(


Sekian dari cikgu. Semoga kita berjumpa lagi. Bye.



Haa begitulah entri nya.
Masa aku taip entri ni dulu memang dalam hati aku kosong betul.
Maybe sebab tu lah agaknya tertangguh-tangguh aku nak post kan sampai la ke hari ini baru rasa nak edit balik.hahah
Budak vokasional kann. Orang kata, lumrah.
Jangan salahkan lumrah, memang dah terbukti rasanya mereka tak tahu hargai. teeetttt.


Kepada cikgu-cikgu praktikal di luar sana termasuk kamu dan kamu,
Kalau rasa anak murid tahu hargai pemberian kita, boleh la buat cenderahati macam ni.
Kalau tak, lupakan saja.


* Tiba-tiba terasa nak mengajar sekolah rendah taknak sekolah menengah. boleh?





3 butterflies concerned.:

mUnie UncLe hUsin said...

santek la pemadam tuh...
kreatif btol kamu..

in case kalo cmtu kan..
bagi kat budak2 yang terpilih je aci tak?
hahaha..

naniE said...

chomeynya cenderahati cekgu..

Aujinz said...

ahaks..

nak cari gak laa..

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com