Followers

Pages

Sunday, October 16, 2011

perempuan vs pinggan mangkuk



Assalamualaikum.


Cikgu-cikgu kat sekolah aku heboh dengan produk tupperware. Beli tupperware itu beli tupperware ini sampai nak belikan hadiah untuk staf yang berpindah pun nak cari produk tupperware tau. Nak kata bawak bekal hari-hari tak jugak aku tengok. hehe...
Aku rasa memang semua perempuan pun gila dengan tupperware lah. Kan?

Dulu pun rasa pelik jugak kenapa mak suka beli set pinggan mangkuk lah, set teko lah, set bekas makanan lah, set piring lah. Pastu simpan je dalam rak kat rumah tu. Macam membazir gitu kan beli mahal-mahal pastu simpan aje? ish ish ish...


Oh itu dulu. Sekarang aku pun tiba-tiba terlibat ok. :p
Kita kena fikir untuk masa depan. Kang kalau tak beli dari sekarang, kalau tetamu datang takkan nak hidang makanan guna pinggan mangkuk harian kita tu kan? Kita sendiri tengok pun jemu betul tak?  Kalau rasa sayang sangat sebab beli terlalu mahal, jadikan hiasan pun boleh. Beli rak kaca tu dan susun pinggan mangkuk vogue kita tu pastu letak kat ruang tamu. Kan ke nampak mewah tu. Walaupun kau tak mewah mana. hee :p

Hobi terbaru aku ialah mengumpul pinggan mangkuk cantik-cantik. Padahal belum kawen pun tapi dah sibuk nak kumpul-kumpul. hee..Memang dah masuk fasa mak-mak agaknya aku ni. haha. Sekarang dah ada sekotak dah set minum petang yang gorgeous. Walau ianya hanya set minum petang, harga dia kemain mengada lagi nak mahal-mahal. Terpaksa bayar bulan-bulan sebab tak mampu nak bayar sekaligus. :p


Aku ambik produk Vantage sebab ada akak kat sekolah aku yang telah mempengaruhi (pandai salahkan orang lain). Lagipun memang pinggan mangkuk jenama Vantage ni berkualiti. Cantik sangat pulak tu. Aku yang dari awal konon jual mahal taknak terjebak tiba-tiba terlibat jugak ok. 






Kotak dia kemain lagi macam hadiah untuk orang kahwin.








Lapik guna kain satin. Kain satin sahaja harga dah seratus agaknya. Tu faktor yang menyebabkan aku kena bayar ansur-ansur tu :p








Serius cantik. Nak guna pun rasa sayang uols.







Call Kss...

I dah beli pinggan mangkuk mahal tau...I bayar bulan-bulan..


Buat apa beli mahal-mahal nanti nak guna pun sayang..camne?


Siapa kata nak guna? I nak buat hiasan je la...Nanti sediakan rak ok?


Keji tak perangai girlfriend macam ni? :p



Lepasni nak beli pinggan mangkuk yang warna putih je sebab bila letak makanan baru naik seri gitu. Pastu bila makan baru lah boleh feel makan kat hotel uols. kekeke...









Sama lah juga kalau pakai serba putih baru naik seri gitu. Eh...



9 butterflies concerned.:

lala yusof said...

best kan kumpul koleksi vantage

butterflyana said...

erm betul!
pastu duit habes pun lagi best

hehehe :p

atiqa aris said...

knape gile tupperware?knape x myk wangi ke handbag ke shawl ke.haha pelik la u nii:)

NaniE said...

nipis tak cawan dia..?
mm..tula..bila tgk kwn seangkatan dah start mengumpul pinggan mangkuk barulah terasa mcm tertinggal lak i kat belakang..agaknya perasaan ni dtg bila ada rumah sendiri kot..

farah shamira said...

wei, ko kawen nnt ak bagi pinggan la putih la eh :P

butterflyana said...

atiqa aris ;

laa..ni mesti tak abes baca entri ni kan? :p

butterflyana said...

nanie ;

tak nipis pun nanie..biase2 je..
pd yana, ok lah product diorang..jom2 kumpul

hehe

butterflyana said...

mira ;

yeahhh! tak bagi siap eh

:p

farz zull said...

nasib baiklah bukan hobi kumpul, cuci mata jep...:)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com