Followers

Pages

Thursday, March 24, 2011

Hot Air Balloon Fiesta 2011 - part satu



Assalamualaikum.

17 Mac 2011 bersamaan hari khamis yang lepas, aku dan adik-adik telah sebulat suara mahu ke Hot Air Balloon Fiesta kat Presint 2, Putrajaya. Teruja nak tengok belon panas yang ada mirip Upin dan Ipin. hahaha ada ke? :p Tapi degil dah kata belon panas naik petang bukan tengah hari tetap nak datang tengah hari juga. tsk. tsk.






Masa kitorang datang ni alhamdulillah tak berapa nak sesat. :p Dan parking pun boleh tahan masih banyak lagi. Dah kata datang tengah hari kann. hehe. Tapi tak la tengah hari sangat pun. Dalam pukul 3 macam tu kitorang dah berjaya memarkingkan kereta.







Masa tu, booth memang dah meriah. Macam-macam ada dijual. Kasut, baju, seluar, tudung, mainan, ubat, jamu, pokok, topi, apa lagi tah tak lupa tapi malas nak ingat balik hee. So, memang banyak booth yang ada.






Baju kurung cotton ni berharga RM39 sahaja.
Terus laju-laju aku dengan adik pilih-pilih dan laju-laju bagi duit sebab takut penjual cakap RM39 tu bukan harga sebenar. Boleh? hehe :p
Pastu baju tu haruslah aku dan adik merasmikannya pada kenduri kahwin sepupu kami kat Johor pada hari esoknya. Eh silap hari lusanya. Selesa pakai ohh. Menyesal haritu tak beli seploh. hahaha









Pastu mula lah merapu semua benda nak beli. :p








Fotografer kita :)









Panas gila ok masa tu. Memang tak larat nak jalan beria sangat. So, kena berhenti rehat-rehat dulu. Booth makanan dan minuman memang banyak tak terkata. Fast food seperti KFC, Pizza hut juga ada. Semua ada apa lagi yang kau nak? ehh tiba-tiba. :p







Lama sangat tunggu, satu belon panas pun tak naik lagi. Belon biasa-biasa tu je ada dua tiga empat ketul. huhu








Last-last rasa cam dah petang sikit + tak berapa panas, terus kitorang jalan-jalan kat extreme park.










Kolam buatan yang santek bangat !








Antara aktiviti yang ada ialah 'Water Orb'. Pernah dengar?
Ok fine i je yang baru first time dengar. hee..Seronok pulak bila tengok orang lain main benda alah ni tapi diri sendiri tak main pun. Kita tengok dari tepi ajee.











Tu lah dia cara-cara bermain 'Water Orb' ni. Haha bukan cara-cara pun sebenarnya. Just kita masuk kat dalam bola besar tu, pastu diorang lepaskan bola besar tu kat tepi tasik. So, kita kat dalam tu macam gayat lah kan "wahhh i dapat merangkak-rangkak atas air..kau hado?" ha begitu...hehehe...



Tapi janganlah mengado nak masuk secara bercouple-couple ok. Semua orang nampak apa kau buat kat dalam bola besar tu nanti. hee









Feeling bergambar pakej pre-holiday. haha







Pastu muncullah encik terbang-terbang ni. Semua pun sebok nak snap gambar encik terbang ni guna dslr masing-masing yang canggih tak boleh blah tu, haruslah Naim pun snap juga. Encik terbang pun bajet artis lah kan semua orang snap gambar dia, terus dia sebok nak babai-babai semua orang dari atas. Jatuh kang baru babai betul nanti. Mendapat lah di situ.



ngeeeeee. :p










Teringin nak buat benda alah dukung-dukung yang konon sweet ni. Langsung tah apa jadi! hahaha...Malu tapi nak letak juga. Sharing is caring katanyaaa kan. :)






To be continue.......



3 butterflies concerned.:

NaniE said...

bahaya tu..boleh terseliuh tulang belakang..hehe..

farah shamira said...

bilo adek ko nak angkat ko plak nana oii? :D

♥ Mrs.Eady ♥ said...

sgt swet la u ni :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com