Followers

Pages

Monday, August 30, 2010

malang tiada bau


28 Ogos yang lepas ialah birthday Yanti.
SELAMAT HARI JADI MRS. SAPIC..

Hari itu aku sekeluarga melepak je kat rumah takde plan nak kemana-mana pun sebab ibunda on 24 jam.
Kena stand by kat rumah je lah kan.
Kereta wira ibunda hantar kedai sebab nak tukar cermin depan yang agak keretakan.
Petang tu, juadah berbuka semua dah siap masak.

Dalam pukul 6.45 petang,
Orang bengkel kereta tu call ibunda. Kereta dah siap agaknya.
Dengan tergesa-gesa ibunda suruh abang temankan pergi ambil kereta tu naik kereta abang.
Aku dah cakap tunggu la lepas berbuka kejap je lagi.
Ibunda cakap ala kejap je mak bawak air.

So,tinggal aku, naim, adik ngan abah je kat rumah.
Tiba-tiba aku tengok abah takde, keluar agaknya dalam hati aku.
Jam 7.15,
Aku nampak kereta abang depan rumah.
Tapi kereta wira takde pun.
Macam pelik sikit kenapa dia parking depan sebab selalu memang parking belakang je. Tak muat parking 3 kereta kat depan.
Kereta dia macam berkilat sikit aku tak berapa nampak. Rabunnnn kan haha.
Tak lama sikit abah pun balik naik skuter ego.
Muka abang dengan ibunda pucat semacam.
Aku bajet diorang marah sebab kereta wira tak siap lagi ke apa kan.
Aku takut nak tanya, senyap jela sambil tunggu azan untuk berbuka.

Dah berbuka baru diorang bagitau yang diorang baru lepas accident!
Kena langgar lori tanah.
Berderau darah aku.
Nasib baik diorang tak apa-apa.
Tapi serius muka ibunda ngan abang pucat gila.
Nasib baik pergi dengan kereta savvy abang, kuat sikit.
Tu pun aku tengok kaca penuh dalam kereta.
Kalau bawak kancil tadi....mahu hancur kereta, dengan diorang-diorang masuk hospital agaknya.
Alhamdulillah diorang selamat.



kukuh kereta savvy ni rupanya.
kena seret lori kot steady lagi.
MUKA ABANG TENSION JE. KESIAN DIA.



10 butterflies concerned.:

˙·•♥ NaJwA .QaSeH ♥•·˙ said...

alhamdulillah..
selamat diorang tak pape..

MOFASAD said...

bahaya lori tanah skang nie.. asyik kejar trip je..

Pije. said...

sekarang musim kereta cedera agaknye.
akak sedara aku br ni td ha kena langgar yana.
terbang duit.
sebak rasa.
*pengalaman penulis*

syukur abg dgn ibunda tak apa2 kan?

mUnie UncLe hUsin said...

Ya Allah...
naik luluh jantung aku bace..
ingatkan ko eksiden..

naseb baek xde pape..
rosak kete xpe.. boleh baiki..
mudah2-an selamat semua~

farah shamira said...

aiya.
nasib x ape2..

butterflyana said...

najwa,

alhamdulillah. :)

butterflyana said...

mofasad,

tu lah pasal mentang-mentang dia besar.ggrrrr

butterflyana said...

pijah,

terbang duit.huu sedih kan dah la nak raya ni.
dugaan di bulan Ramadhan.

butterflyana said...

yunie,

not me.hehe
kete boleh baiki kan.takpe.
asalkan semua selamat. :)

butterflyana said...

mira,

kereta yang apa-apa lah mira.hehe

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com