Followers

Pages

Sunday, August 22, 2010

kakak mary!


Hujung minggu datang lagi.
Aktiviti luar tiada.
Maka harus ada aktiviti dalam.
Apa lagi kalau bukan melayari internet.hehehe
Tadi kemas-kemas dapur sikit,
Tetiba aku teringatkan Kak Mary.

Siapa Kak Mary?? jeng jengg jenggg....

Masa aku praktikal kat Kuantan dulu aku duduk rumah sewa yang owner dia tinggal sekali.
Jadi, Kak Mary itulah owner rumah sewa nya ;)


Inilah rumah Kak Mary.
Besar?
Memang besar dan anak murid menyangka kami-kami ini ialah orang kaya kerana menyewa di rumah besar itu. :p
Kak Mary ni seorang mualaf.
Muka dia sebijik macam cina dah tentu dia pure cina kan.
Gaya dia ala-ala nyonya melaka gitu. :)

Aku paling tak boleh lupa dengan Kak Mary ni sebab dia sangat sistematik orangnya.
Rumah dia besar tapi isi kandungan rumah adalah sangat-sangat simple.
Memang kalau kau bercakap mampu membuat gelombang bunyi yang merdu..kekeke

Aku rasa Kak Mary ni sistematik sebab,
Dapur dia..fulamak bersih bukan main.
Kalau beli cili api, dia mesti buang tangkai cili tu, basuh, letak dalam tupperware bertutup n letak dalam peti ais.
Kalau susu pekat, dia keluarkan susu dari tin n masukkan dalam bekas bertutup jugak baru masuk dalam peti ais. Motif sebab takleh biar susu dalam tin lama-lama. Kandungan tin kan tak elok.haa
Dan kalau boleh semua nak kena masuk dalam tupperware sebab tu peti ais dia bersih suci murni takde bau pelik-pelik.hehe
Kalau kita kan main belasah je apa nak sumbat dalam peti ais sampai tempat sayur pun bau ikan.hee
Apa yang baik kita ikut, yang tak berapa baik kita tinggal tepi ok. :)


SERIUS I RINDU KAK MARY!
SEKARANG NAK PERGI MASUKKAN CILI DALAM TUPPERWARE...hehehe..




10 butterflies concerned.:

Nabiel said...

ingatkan tauke biskut mary tdi~
ekekeke=P

Pije. said...

bersistem tak hagak kak mary ni.
kalau die tgk bilik aku konpem dia pitam kan?
hahah

butterflyana said...

nabiel,

bukann.kek batik gune biskut marie best kan? ;p

butterflyana said...

bukan takat pitam jahh.mesti dia membebel sampai bergema rumah!

kekeke

Nabiel said...

haaaa~ade ke kek batik gne bskut marie?bak cket!hehehe

mukasurat17 said...

gilerlah sistematik...
kompem aku kne rejek...

butterflyana said...

nabil,

mestilah ada.
adoii mesti kau hanya kenal kek coklat n kek keju kan?ish3

butterflyana said...

mukasurat17,

kena rejek takpe.
kak mery itu janda.

Anonymous said...

yana!!! believe it or not aku pon skng kt umah buang tgkai cili dlu pstu basuh beseh2 msuk tupperware bru smpan dlm peti,,,mmg btul2 terkesan dlm jiwa la dok sna!! - dyha

butterflyana said...

dyha,

yeke?haha bagos2.
aku terkesan kejap je pastu takde maknenye.kekeke
rindu kan?

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com