Followers

Pages

Saturday, October 3, 2009

fikirlah sendiri


I'm not a type of person yang lek lek sudah atau dengan kata lain tak yah la fikir sangat hal remeh temeh. Faham ke apa yang aku cuba sampaikan ni? haha. Layannnz.

I'm a thinker.

Semua benda aku nak fikir even tak perlu fikir pun tapi otak aku masih degil mahu fikir jugak. Tak semua yang aku fikir menemui jalan penyelesaian. Tak semua yang aku fikir memberikan jawapan. Aku ada pendirian aku sendiri yang mungkin membezakan pandangan antara kita. huhu.

Apa yang aku nampak, apa yang aku rasa, apa yang aku dengar semua buat aku terfikir. Kenapa yang di luar sana tak mahu fikir? Atau mungkin memang tak fikir langsung? Menjaga hati orang lain memang susah. Hati sendiri juga kadang-kadang tak terjaga sebab sebok fikir hati orang lain. Hmmmpff.

Aku mahu memperkatakan tentang seseorang. Juga salah satu contoh yang melibatkan pemikiran. (contoh lain leceh la untuk diceritakan..kang ada yang terasa hati..hohoho)  Bekas kekasih. Aku bukan terfikirkan tentang dia,tapi dia yang datang buat aku berfikir. Apakah? Heeee sedikit confuse di situ. Okay. Kami dah lama tiada berkomunikasi sejak bertahun lalu tapi dis lately die sebok menegur di chat room. Lepastu aku pun dengan hati tulus ikhlas membalas teguran itu. Tapi perbualan kami tiba-tiba disampahkan dengan perangai dia yang poyo gila nak mamposs. Bajet macam aku nak sangat kan chatting ngan dia. Aku remove awek dia dari list fren facebook aku sebab rase cam meluat je kan. Dia kata aku kerek. Haha baiklah. Aku tiada peduli. Langsung tak heran. Kenapa aku begitu? Sebab, disebabkan dia lah aku ni sangatlah macam bodoh angau tak tentu pasal masa kat kolej matrikulasi dulu sebab dia dah condong ke gf baru. (yang aku remove dari fb aku tu la) Sampai nak belajar pun tak boleh. Serius. So, adakah perlu aku jaga hati dia?
No wayyyyy!

Hal yang sama berlaku sekarang. Aku tak nak jaga hati orang yang tak reti jaga hati aku. Boleh kan? Bukan membalas-balas tapi aku memang tak boleh. Serius tak boleh. Buat lah apa pun aku tetap tak boleh.

Nak cakap lebih-lebih pun aku bukanlah sempurna mana. Cuma aku terfikir, kehidupan kita ni macam tidak adil. Orang kata, hidup kita macam pusingan roda. Kadang kita di atas kadang kita di bawah. Tapi macam mane kalau kita asik kat bawah je? Huhu..Itu pun otak aku ni masih gedik nak fikir. Hahaha......




4 butterflies concerned.:

demang said...

heyyo
member sy pernah cakap

"hidup ni susah brader, susah nak jaga hati orang"

so for me lah, jangan bother sangat dengan past. past is past n kie xleh nak pusing masa balik.

carry on wif ur own life. live till the fullest. to the moon. time will heal everythings.

mrzeRo85 said...

yup..that right..
yang lepas tu biar kan je berlalu.
nak dikenang pun, kenang yang best2 je..

Jika diberi pilihan antara hati org dgn hati sendiri, lebih baik puas kan hati diri sendiri dulu. Bile hati sndiri da ok. baru la CUBA utk puas hatikan org lain.. bukan bererti pentingkan diri sendiri tp "my own is my own"...so better think for yourself first

lagi satu..pasal roda tu. think positive. myb someday kite duk atas je ke kan.. hehe.

be happy, be yourself...

.:Fathiha Zainal:. said...

Hyeee...
Ur story ni sdikit sbyk ade p'samaan gk ngn my experience before. Mmg ssh nk puaskn hati sume org. Tp.. Yg plg penting, hati sndri mau jaga.. Kadang2 tu x slh untuk jadi selfish. Pentingkn diri sendiri tuk jaga hati sendiri.

Whatever it is, don't think bout it too much. Cuz byk lg bnde yg lbh penting untuk difikirkan. Rite?? Past is past. Life must go on.

Just be yourself! Be happy! =)

butterflyana said...

demang,
yeah i agree time will heal everythings. :) thanks dude.

mrzero,
thanks atas pendapat tu..be myself..i will! :)

fathiha,
wahh ade persamaan ngan kamu?heee ye baiklah. I try not to think bout it too much. anyway,thanks ye :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com