Followers

Pages

Saturday, March 17, 2012

Nasi Kukus Ayam Panggang Cowboy Place, Port Dickson


Assalamualaikum.

Jom kita terjah Port Dickson pulak kali ni. Selain tempat peranginan, perkelahan, perkhemahan, santai-santai, shopping baju bundle..eh?,,kita ada tempat makan menarik juga tau.


Welcome to Cowboy Place.
Kedai makan ni terletak berhampiran dengan PD World Marina Resort putih yang besar amat tu. Tiada ku pasti lah ia berhadapan atau bersebelahan. Tapi kalau jumpa resort putih tu confirm jumpa juga kedai makan ni. (confirm sangat je aku kan). Dia terletak di tepi jalan aje. Senang nak cari.
Apa special sangat Cowboy Place ni?








Suasana kedai ni unik. Serba serbi ikut tema encik koboi. Dari pintu masuk bawak ke tempat makan bawak ke encik ambik order semuanya ala-ala koboi.








Gambar tak clear pulak. Terpaksa tambah arrow oren di situ. hee..
Nampak tak uols? Topi koboi, senjata koboi, baju koboi, tanduk apa tah, segala nak koboi aje.









Ehem. Tengah feeling dengar lagu koboi. :p
Ye lagu juga ialah lagu koboi.








Hambik. Sekarang dapat bayangkan betapa koboinya Cowboy Place ini? Banner-banner, gambar-gambar, menu je nasib baik tak koboi. hehe..









Harga agak murah. Nasi kukus, ayam panggang, sos pekat sedap, sup tak berminyak jaga badan, harganya RM 5. Harga agak koboi. Pinggan mangkuk cawan sudu garfu semua koboi. Habes guna terus masuk plastik hitam, buang. Koboi kan. :p
Tak la sedap sangat pun sampai teringat-ingat bawak ke dalam mimpi. Tapi boleh la. Menu sihat uols. Kukus dan panggang kan. 




Selamat mencuba makan di sini uols :)






11 butterflies concerned.:

4feet8 said...

dah pernah makan kat sana. haah, tak sedap pun. kedai je gah. menu tu satu je..ingatkan adalah masak2 panas ke..hehe..mula2 sampai kedai tu, menyesal terus masuk, tapi dah tertanya apa menu yg ada, terpaksalah hadap juga makanannya..hehe..

ieda said...

salam kenal dik

akak x pernah sampai sini layie
sedap ke nasi ayam koboi tuu ekeke
hurmmm kalau dpt feeling kooboi sambil2 makan memang syok kan ;)

Rara Nasiha said...

tak pernah pegi lagi. :)

SURIA AMANDA said...

akak pernah cuba..x minat la..x menepati citarasa plus paneh dik non..

the puffy clouds said...
This comment has been removed by the author.
FIFIEY LYCHEE MARATION said...

hehem not try it yet. maybe some dayy;)

Hashira Yusoff said...

ada kuda koboi masak lomak tak? hehe.. XD

http://hashira91.blogspot.com/

Anonymous said...

Cermin kereta kena pecah siang hari kat tempat parking cowboy tu. beg pakaianpun diangkutnya. Hati2 ....perut lapar hati panasss....

ainamuhammad said...

Semalam pegi..hurmmm..x sedap langsung. X berbaloi dgn harga RM5. Air plak xde pilihan..cuma ada tembikai n epal..harga RM2..sangatx berbaloi..kalau kedai lain boleh dapat glass besar..kesian kat parents.. :(

ainamuhammad said...

Xsedap langsung..makanan xde pilihan..1 menu je yg ada. Harga RM5 sangat x berbaloi..air xde pilihan..ade tembikai n epal je.

Diyana Isma said...

itulah specialnye kedai tu.
bkak kedai utk 1 menu shj.nk puaskan hati semua pelanggan mmg susah.tp citarasa kite berbeza2.xblh nk slhkn sape2.:) nasi dye kire ok la specialnye ayam n sos.da 4 kali sy pg spjg 6 bln nie.

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com