Followers

Pages

Sunday, March 25, 2012

Beauty Review : Lipstik Tony Tint



Assalamualaikum.

Ehem.
Tak pernah aku nak berbeauty review kat blog kan. Kali ni nak ngetest lah. Mana produk yang aku cuba dan rasa berbaloi, akan direview di sini ok. Mana tahu berguna pulak untuk korang kan. :)

Bagi aku, benda wajib pakai setiap hari ialah lipbalm. Kalau tak pakai rasa tak lengkap je. Pucat lesi je keadaan wajah kan. So, latest lipstik yang aku pakai ialah lipstik yang asal usulnya dari Korea iaitu Tony Tint. Nak feeling ala-ala korea so kita test pakai lipstik korea. :p






Aku memakai lipstik Tony Tint color red apple. Kemain kan. Color tak nak kalah dengan tudung. hehe..








Inilah botol Tony Tint. Comel je kan. Sekali apply kat bibir je terus dah ada color yang pasti puas hati. Tak payah nak apply ulang kali.






Guna berus untuk pakai lipstik ni. Yang bestnya, lipstik ni tahan lama. Makan lah apa pun, color dia still ada ok. Tapi aku masih juga nak calit lipbalm supaya bibir tak kering. :)







Ini ialah cara nak pakai lipstik ni. Walaupun botol dia kecik tapi memang berbaloi. Ada dua color iaitu red apple dan cherry pink. Aku beli dengan harga rm15 sebotol. Murah kan? Tunggu apa lagi. Jom ramai-ramai pakai lipstik cantik ni. Boleh beli di VIVI'S SHOP atau dari AMOI HEAXA.



Selamat berlipstik-lipstik uols! hehe..bye :)


11 butterflies concerned.:

EyEdA said...

ade lipstick ni.dpt mse bli brg kt tony moly.oh drop sket2 ye.kami ni ha abes span tu bsh ngn merah.gile glem.haha

Yumida said...

cantik la lipgloss tu..bt bibir nampak seksi....bgs jgk erk..even after mkn pon kesan lipstik tu msh ade...biase hilang skali ngn makanan..cm nk try jgk..

done follow u

onie said...

suka! ala-ala bibir orang korea gitu,hehe...

Azhafizah[フィザ] said...

Macam best je pakai lipstik ni.botol pun comel je..warne juga menarik.thanks share ^^

Bui Junaidi said...

TERUS TERGODA..HAHAHA..TP DEKAT KUCHING MAYB TAKDER JUAL KOT..HUHU

kiera'sakura said...

tak suka calit lipbalm ke lipstik ke..hihihihi

tp botoi die comey...hihihi

Liza Razak said...

saya x pernah cuba lagi lipstick @ lip balm brand korea ni..minat pulak nak cuba

yana lyana said...

yeahh..jom2 ramai2 kita feeling orang korea!! hehehe..

:p

Farahana Nazri said...

i bought it only for RM5 at Tony Moly Sungei Wang. Kalau drop by sana,beli la..cheaper..yg besar RM29..

Farahana Nazri said...

i bought it only for RM5 at Tony Moly Sungei Wang. Kalau drop by sana,beli la..cheaper..yg besar RM29..

Anonymous said...

halal ka?

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com