Followers

Pages

Tuesday, March 13, 2012

Sate Tulang Jalan Pantai , Negeri Sembilan



Assalamualaikum.

Hai uols. Ingat lagi tak entri Sate Tulang kat Dataran Senawang yang pernah aku buat dulu tu? Masih adekah yang belum merasai kesedapan sate tulang? Rugi oh rugi... :p
Sate tulang tu ape? Ha pergi klik balik link atas tu dan baca ok supaya tak kekeliruan dirimu nak menghayati cerita aku ni nanti. hehe..

Family aku kalau nak makan sate tulang memang akan terjah Dataran Senawang je. Sebab tu je paling dekat kedai jual sate tulang yang kitorang tahu. Sedap memang boleh tahan lah. Berkali-kali jugak beli kat sana. 

Tapi uols..baru-baru ni keluar pulak dekat Jalan-Jalan Cari Makan yang ada kedai jual sate tulang kat Jalan Pantai. Dengar cerita nya sate kat sini lagiii lah ummph! Siap keluar TV3 kan mana tak ummph nye. :p


Jadi, marilah kita menerjah.....







Tu ha plat jalan-jalan cari makan. :p
Kitorang datang petang dalam pukul 6 macam tu. Ramai orang uols.







Eh. Lagi? :p








Macam-macam sate ada jual kat sini tapi kitorang memang pilih sate tulang aje. Pekerja dia ramai jugak so tak payah nak tunggu lama pun tetiba eh dah siap? Tinggal nak makan je. :p
Tapi makan sate tulang memang akan kelihatan pelahap sikit sebab kita makan isi-isi kat bahagian tulang kan. Tapi apa ku heran pelahap ke tak asalkan dapat makan dengan puas. heee







Beza sate kat sini ialah rasa dia manis sikit. Nak kata sedap, kat Dataran Senawang tu pun sedap. Entahlah..haha...
Tapi isi dia agak banyak uols. Kuah kacang dia pun sedap. Walaupun secucuk harganya 80 sen, tapi memang puas sangat makan. Yakin! (eh over)







Kad pemilik kedai sate ni.
Memula aku ingatkan dia orang terengganu. Sate ayam bertukar jadi sate ayang pulak. Rupanya Ayang tu nama owner dia daa. ekeke...:p
Bolehlah sms dia nak tanya resipi sate tulang ke. Eh?



Selamat terjah Jalan Pantai uols. :)
Jangan rugi-rugi lagi. :p



17 butterflies concerned.:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada isi la ea..ingtkan tulang..huhu..

xpernh mkn sate cmni.

ikafantasi said...

aduhh sedapnye..bila la dpt merasa

faqhrule said...

dekat dengan rumah abg ipar ni. selalu tengok je tak pernah try lagi

Mr feckry said...

teringin wa nak rasa sate tulang

Rtp Farra Arisha said...

so damn much tempting ya. :)

P/S: sis, ayo dapatkan segera rainbow al-quran dian pelangi sebelum ianya kehabisan stock. :)

Rara Nasiha said...

satay! my favourite. :)

yana lyana said...

nuyui ;
try la..sedap tau? :)

ikafantasi ;
insyaAllah satu hari nanti..hehe..

faqhrule;
ha dah dekat dah tu.jangan tengok2 je,,silalah singgah..hehe..

yana lyana said...

mr feckry ;
silalah terjah dgn segera...hehe..

rtp farra ;
mcm best je..next month agak2 ada lagi tak?

rara ;
me too! hehe :)

Saudagar Unta Dan Bluebird said...

lokasi kat area mane ni ekk?

Anonymous said...

lokasi la dey? mane?

Anonymous said...

In business somе cаsеs, filmѕ generate revenues
for decades. Recіρients Nаmе and ΑddгessAfter adding the date, thе
apаrtment number thаt уοu аre good at.


My wеb pаgе; internet marketing free

Anonymous said...

Interestingly while only offering Residential Rentals, Only Rentals
do offer a wide variety of items and package it up in
an empty Altoid candy tin as a gift. I have gained a lot more
information that you have to be compelled to conduct analysis.



Feel free to visit my blog Optimizing for Search engines

Anonymous said...

Eventually this leads to a more balanced and calm mind detox fasting and body in 6 simple steps here.
It is recommended to read Papaya The Medicine Tree, describes how to
make the raw food diet boosts your immune system. Summer is the ideal treatment for the elderly who
often cope with other medical conditions, and direct challenges to our immune systems
has dramatically increased over the last several of years.

This eating plan is a plan based of unprocessed fresh foods that are in
abundance in the summer, we need to go from there.


my weblog - site

Norhisyam Yusof said...

info tak lengkap..kat mana tempatnya???..
tunjuk gambar tumbs up je pastu soh dtg try..bkn semua org bleh cari dik oi.. letak la map location / share location kan br nampak ikhlas betul2 ajak orang datang sana untuk cuba... emm...

Norhisyam Yusof said...

info tak lengkap..kat mana tempatnya???..
tunjuk gambar tumbs up je pastu soh dtg try..bkn semua org bleh cari dik oi.. letak la map location / share location kan br nampak ikhlas betul2 ajak orang datang sana untuk cuba... emm...

Norhisyam Yusof said...

info x lengkap..kat mana ni???
kalo setakat tunjuk tumbs up..pastu suruh org dtg try...adui bkn semua org bleh tau cr jln... share location / tunjuk kat map..kan ok...br nmpk ikhlas nk mengajak org dtg try satay tulang yg sedap tu...

yana lyana said...

Norhisyam Yusof :

Kan ada tulis tu kat Jalan Pantai.
Kemain ko kan kak komen macam baguss sangat. tanya elok2 tak boleh ke ha? Ni pon post dah bertahun lalu dah.
Sila google kalau nak tahu jalan pantai, negeri sembilan tu kat mana. Jangan malass!

Datang rumah orang sila belajar apa itu hormat kakak oi!

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com