Followers

Pages

Saturday, August 25, 2012

Seafood Steamboat / BBQ, Seremban 2




Assalamualaikum.

20 Ogos haritu ialah birthday Pamie. Kitorang satu family sukaa sangat bersteamboat. Rasa meriah je rebut-rebut ambik makanan bila guna steamboat tu. hee
Hari jadi Pami jatuh di hari raya kedua pulak tu kan memang meraba jugak lah nak cari steamboat mana yang bukak ketika semua tengah hangat berhari raya. 
Tapi semua pun degil dah kata tutup nak jugak makan steamboat!










Seafood steamboat kat Seremban 2 tu je yang sudi bukak time-time raya. Kita terjah situ je.












Maaf gambar gegar.
Sama jugak dengan kedai steamboat lain, kat sini macam-macam ada. Pilih aje nak makan ape.
Sup diorang sediakan dua jenis. Sup biasa dan tom yam. Pastu boleh grill-grill juga.














Marjerin boleh ambik sendiri. 














Grill udang.












Grill daging kambing. Pami suka sangat makan kambing tu. Sedap katanya. Aku tak berapa suka sebab rasa kambing tu macam ada hamis-hamis je. Loya.














Adik.
















Naim.











Saya.
Sedang menikmati ais-krim. Kat sini ais-krim banyak pilihan. Boleh ambik banyak mana ko suka. Kalau steamboat senawang sana, kedekut ok. Pekerja dia yang ambikkan siap ada had lagi.
Kat sini, perisa dia sangat banyak. Strawberry, coklat, jagung, durian, keladi, vanilla, mangga. Ada lagi ke tak entah? Ni je mampu aku recall setakat ni. hee













Pami yang sedang menikmati kambing. :p















Makan sampai muntoh.














Daging ayam belanda pun boleh tahan.













Kerang rebus.
















Hasil. :p
Alhamdulillah. Boleh tahan lah makan kat sini. Dari bebola-bebola makanan laut, daging + ikan + ayam yang dah diperap, sayur-sayuran pelbagai pilihan, berjenis-jenis sos, mi besar mi kecik mi kerinting mi maggi, buah-buah, air, ais-krim, nasi. Ha tak cukup lagi tuh? :p
















Tiram ke kepah ke ape tah ni? hehe...
Selamat Ulangtahun Kelahiran yang ke 27 tahun buat abang saya ni. Semoga panjang umur dan murah rezeki. Pastu cepat sikit pilih tema color untuk kenduri kawen ko tu. Boleh tak dia nak buat tema color apa pun tak tahu? Pastu tanya-tanya kita pulak. Siapa yang nak kawen nih? haaa


Selamat terjah steamboat sini uols! :)




7 butterflies concerned.:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

wahhh...bersteamboat!sedapnyer!!YM pun suka makan steamboat.Pekene kuah tomyam, uuuuu...mmg terangkat!hehe

Ain Asrar said...

awesome steamboat! boleh belanja kita lain kali hiks

Noraim said...

seafood steamboat sedap tp syg takleh makan. huhu.

Aida Azryn said...

perghh! terliur aida tengok.. >.<"

Leman BBQ said...

hai..tumpang lalu..
kalau datang Port Dickson tempah la BBQ dengan Leman BBQ

http://www.facebook.com/
LemanBBQ

mawar berduri said...

Brape harga utk kanak2 n dewasa?

Anonymous said...

kat mne kedai nie.. dan bpe harge dewasa..

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com