Followers

Pages

Thursday, August 23, 2012

Love you, Zaza




Assalamualaikum.

Sejak ada Zaza, memang terasa sangat kitorang sekeluarga perlukan mpv untuk ke sana sini. Kitorang adik beradik pun semua dah besar-besar kan. Nak sumbat semua naik kereta biasa memang ibarat sardin. Balik kampung rumah nenek pun mesti guna dua kereta. Tapi sekarang tidak lagi. :)


Kenkadang tu aku kesian gak kat Zaza. Ke sana sini dia dengan muatan penuh lagi-lagi kalau musim perayaan. Awal-awal beli Zaza dulu punyalah bengkak je hati. Habislah Zaza kotor, habislah Zaza banyak habuk, habislah Zaza semua duduk kasar-kasar padahal owner dia ni punyalah lemah lembut bila menggunakan Zaza. Nak buang sampah pun seribu kali fikir, sanggup buang sampah dalam handbag.


Tapi takpelah. Boleh aje pergi basuh, vakum, polish segala si Zaza tu kan. Duit boleh dicari. Apa ada hal. Kang dua tiga empat tahun lagi entah Zaza tu duk mana tak tahu kan. 


Balik dari beraya rumah nenek masa raya kedua haritu, perjalanan Zaza dah lebih 30k kilometer. Tiba masa nak kena servis pulak. Bape ratus pulak kali ni? *berdebar


So semalam konon nak buat appointment dengan Perodua supaya taklah nak kena tunggu lama nanti. Bila call rupanya diorang layan walk-in customer aje. Ceh...
4 jam jugak baru siap. Tak kuasa i nak tunggu kat situ. So, mintak tolong Pami jemput. Masak-masak tengah hari kat rumah dulu pastu pukul 4 petang diorang call kata dah siap. Diorang bagitau apa yang diorang tukar, bil nya RM200++. *pengsan!


Aku fikir dia punya warranty aje tau kalau tak memang aku hantar kedai kereta tepi jalan aje. Murah banyak kot. huhu...







Tetiba dapat free gift. Pandai eh ambik hati.
SunRay bottle. Tahan air mendidih, tiada bauan kimia dari sinar UV, tiada calar dan terhakis, tiada bakteria. Katanya lah kan. I copy dari kotak depan tu je. :p
Boleh lah letak dalam kereta je bekas air ni. Taklah air kosong nanti rasa bukan-bukan je kalau guna bekas air minuman biasa tu kan.
Thanks Perodua!











Thanks juga Zaza sebab berkhidmat dengan saya. :)




4 butterflies concerned.:

kakcik said...

Manfaatkanlah Zaza itu dengan sebaik mungkin. :)

Selamat hari raya.

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,waranty lg kira okla tunggu lama..

slmt hari raya juga..

cik chinta said...

Cumil je nm dia zaza

nur anis said...

saya ingat nama orang tadi..hihi...

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com