Followers

Pages

Tuesday, May 22, 2012

Mengidam nak jumpa yana?




Assalamualaikum.

Al kisahnya...Ahad lepas ialah hari perkahwinan Zira,geng aku masa PLKN dulu. Geng 6 jahanam tu. Memang plan nak pergi sebab kebetulan Zira kawen dengan Bob, kawan masa duduk berek dulu. Alahai kecik betul dunia ni. Pusing-pusing situ jugak kan. Tapi kenduri dia hari Ahad pulak, pastu kebetulan adik sakit mata n tak dapat menemani i pergi kenduri tu. Takpe lagi sebab boleh je nak pergi kenduri belah lelaki minggu depan. Dah cuti sekolah pun lagi. Rasa lapang sikit nak pergi kan.


Tapi ahli geng lagi sorang, Nurul...asik lah tanya aku pergi ke tak pergi ke tak. Sebulan sebelum pun dah tanya tanya kat facebook tau. Seminggu sebelum asik duk sms aku yana datang lah yana datang lah. Aku pulak jadi serba salah nak jawab apa tau.


Lepas Nurul pergi kenduri Zira, terus dia call aku tanya kenapa tak datang. Nak kena jawab buat kali ke seratus agaknya pompuan tu tau. hehehe...Pastu dia buat ayat touching..jom lah jumpa. Aku dah mengandung anak kedua dah ni ko tak jumpa-jumpa lagi irfan (anak pertama dia).
Aku mula lah resah. Mengandung kan dia tu? Permintaan dia yang nak sangat jumpa aku tu kira mengidam ke ha? Dah la malam sebelum tu kan, dia hantar sms lagi nak confirmkan aku datang ke tak.

Terus tak sampai hati.

Yelah yelah kita jumpa ye sayang. Tapi i tak boleh lama. Pukul 5 i nak kena drive balik Gemas da.








Tengok situuuu. Ewah kan.
Inilah Nurul. Kawan rapat i masa di PLKN dulu. Ada lagi 4 orang sebenarnya. Semua orang panggil kitorang 6 jahanam. Eleh jahanam konon padahal semua enam enam tu gojes tau? eh...







Anak Nurul tu comel. Irfan nama dia. Comel sangat ok. Sebijik ikut muka ibu dia :)








"Auntie ambik kasut Irfan ye?"

Tak reti duduk diam tau si kecik ni. Sampai kasut pun tertanggal-tanggal.







Terima kasih Nurul sebab sentiasa sudi jadi kawan aku walau kadangkala tak terlayan message kat facebook tu. heee...
Terima kasih juga sebab kau mengidam sangat nak jumpa aku. Tu tandanya anak kau nanti confirm baby girl dan confirm juga akan comel macam aku. eh..
Ada rezeki kita jumpa lagi ye :)




* Semua gambar diambil dengan lense baru abang i. Baru beli untuk majlis pertunangan dia sikit masa lagi. I curi-curi guna. Syhhhhh tau...
* Kepada Yanti yang sangat dirindui, sekarang i teringin sangat nak jumpa Ziyad....huhuhu...




4 butterflies concerned.:

mr and mrs sapic said...

hok oloh... aku pon rinnnduuu sgt... kenduri bob ahad nie pon aku xdapat pg sebab aku kene g sekinchan..

wei pami tunang ble??hahaha...nk join hantar blh??katne??

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
yana lyana said...

aloh..takde plak ko ahad ni?
cuti skolah ni la dea tunang..hanta kt seremban 2 je pon..nk join ke? hehe..

mr and mrs sapic said...

mawu2..brape hb??? nk jd mak jemah jap..

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com