Followers

Pages

Saturday, January 7, 2012

wow! naik helikopter pergi sekolah?



Assalamualaikum.

Baru tiga hari sekolah bermula, kepala aku dah mula nampak berasap-asap sikit. hehe..
Pelajar tingkatan 1 ada minggu orientasi begitu juga pelajar tingkatan 4 yang kena orientasi jugak untuk pemilihan kursus mana diorang nak ambik.

Awal-awal tahun semua kelas pun sibuk nak uruskan hal buku teks. Mendapat pulak aku ni jadi ajk bilik spbt tu. Ha memang terbaik kan. hee


Hari pertama mula sekolah haritu, kaunselor sekolah call aku mintak aku bagi taklimat sikit untuk slot subjek landskap dan nurseri. Padahal masa tu tengah kucar-kacir hidup aku kat bilik spbt. haha..Tiba-tiba dapat tahu kena bagi talk pulak, terus merana sekejap aku..eh nak merepek ape ni?? hehe..


Terpaksa lah aku promote subjek landskap dan nurseri kat pelajar tingkatan 4 terutama yang result pmr agak menyedihkan. Aku cerita pasal keseronokan je semuanya. Memang diorang dengar pun berbunga-bunga je pandangan diorang kat subjek tu. Padahal subjek tu lah ko kena berpanas-panas, berpeluh-peluh, berbusuk-busuk, bertanah-tanah, bersimen-simen, semua pun buruh la senang cerita. hehehe...


Nasib ko la murid. Tapi aku yakin yang pilih subjek landskap tu nanti pun jenis yang pemalas lipas semuanya. Confirm diorang bahagia kat bengkel landskap nanti takyah nak baca-baca buku sangat. Pelajar tingkatan 4 tahun ni agak samseng jugak bebudaknya. Nasib baik aku tak ajar diorang. Bersyukur jugaklah kena carry on pelajar aku tahun lepas yang tahun ni masuk tingkatan 5 walaupun perangai agak hantu juga. hehe..







Oh ya. Azam baru weols ialah nak datang awal ke sekolah setiap hari.
Memperkenalkan kenderaan weols yang terbaru. Canggih bukan...uols ada?
ekekeke...:p




8 butterflies concerned.:

Nabiel said...

pehhh..terbaek yana~
g skula naek heli..hehehe..=P

masmaribellmastura said...

fuyoooooo...dasyat. hehe.

farah shamira said...

giler ahh datang naik heli. aku pun nak tumpang lah!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

wow!!

dasyat tu...

minta tumpang bleh??

hihi

Mr feckry said...

anak donald trumph ke?

~SaL IjOu~ said...

wallamak!dasat tu~ ;)

Si qusowt said...

huk3..subjek macam buruh ye landskap2 2?huk2

penagih kasih said...

amboi kemain heli bagai kan
guru cemerlang gittew
ehek
:p

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com