Followers

Pages

Tuesday, January 3, 2012

ayuh! kembali ke sekolah



Assalamualaikum.





Esok dah mula sesi persekolahan bagi tahun 2012. Siang tadi anak murid aku call tanya khabar. Apehal entah padahal esok nak jumpa dah kan. Call tanya cikgu apa khabar pastu tanya tahun ni aku ajar dia lagi tak. Semata-mata tu aje. Dah la masa tu aku tengah bersilat gayung memasak kat dapur. Berkejar nak angkat fon tau. Dalam hati terus pasang niat, esok datang sekolah pastu pergi cari budak tu dan sekeh sekali. Jaga kau! Haha niat merapu-rapu je kan. :p


Esok ada perhimpunan rasmi. Mesti janggal je nak hadap anak-anak murid yang berpakaian sekolah baru. Mesti janggal jugak sebab esok ialah hari rabu bukan hari isnin. Bakal mengalami wednesday blues nampaknya. heee



Tapi esok nak terus mengajar pun takut murid-murid terkejut beruk je. Yela cuti lama pastu tetiba nak terima ilmu secara mengejut. Mesti muntah darah diorang nanti kan. hehe.. So aku plan nak suruh diorang bersihkan kelas je dulu, settlekan buku teks, yuran kalau ada yang nak bayar, kemaskini kerja kursus last year, atau masuk pengenalan sikit sambil cerita-cerita aktiviti diorang ketika cuti sekolah. Ha part cerita-cerita berborak-borak tu best uols. ekekeke... :p









Tolonglah doakan makcik ni tak wednesday blues esokk. huhu..
Selamat kembali ke sekolah wahai semua warga sekolah seluruh Malaysia!
:)



4 butterflies concerned.:

Mr feckry said...

rindu pula masa sekolah dulu kan

lisa said...

cikgu yana :D

Semangat tak nak pergi sekolah--> mengajar esok, heheehe :)

mUnie UncLe hUsin said...

mata sembab!!! not good.. not good..
sile cukupkan tido anda..
=)

Puan Kutu said...

woo cikgu ekk.cikgu smp tua pun kesekolah kan?hiks..

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com