Followers

Pages

Saturday, November 7, 2009

bebola pelamin besh gituw


Selamat bertunang, Yanti....

Okay untuk menunaikan janji jadi aku pun pulang untuk pergi majlis pertunangan minah tu. Even jiwa masih dibelenggu mood final exam aku pergi jugak untuk tak menghampakan.  
Sila terharu sekarang ye yanti. :p
Aku gerak dari rumah pukul 10 pagi memandangkan majlis start kul 12. Dah lame aku tak lalu jalan Bukit Putus kat Kuala Pilah tu. Dah la bengkang-bengkok nasib baek tak mabuk. hahahaa.




Sampai je rumah nenek dia tu, dia baru nak dimekapkan. Gila ramai orang macam kenduri kawen je. Tu lah kelebihan buat kenduri kat kampung. Masyarakatnye muafakat. Okay dah dah.





Lihat muka dia lepas mekap. Nasib baek bukan aku yang mekapkan kalau tak mahu huru hara muka dia nanti. hehehe..



Si dua ketul ni pun ada memeriahkan suasana. Kawan-kawan mase teknik dulu. Lama dah tak jumpe time-time camni la rase cam gathering pulak. Zira and pijah selaku photographer. Dah la photographer, datang lambat pulak tu. Aku dah jadi batu api dah kat yanti suruh potong separuh harga. hehehe.

Pijah jangan lupa kasi burn itu semua gamba cantek dalam cd okay?
heeeeee~



Bagaikan aur dengan tebing...kitaaaaaa...(menyanyi-nyanyi riang)
Haaa tak lengkap lah kan kalau tak ambik gamba bertiga. Anis, Yanti and aku. Pasni turn ai pulak korang jangan gedik tak datang aaaaa. hiheee.



Ha ni pulak adik-adik tukang menumpang kesejatian persahabatan kitorang. Kitorang nak gambar bertiga, diorang pun sebok nak jugak. Okay layan sajee. :)



SELAMAT BERTUNANG YANTI. :)


Masa kitorang otw nak balek, penuh la kereta-kereta yang membawa bendera Negeri Sembilan di jalan raya. Maklumlah malam ni final piala Malaysia Negeri Sembilan vs Kelantan.
Aku mestila sokong negeri aku sendiri kan. :)
Tapi ramai yang ingat aku ni orang kelantan. Ishhhh tiada mahu!!!!
Mereka cakap camtu sebab aku dilahirkan di Kota Bharu, Kelantan masa parent aku bertugas kat sana dulu.
Dah la dekat IC (Identity card bukan integrated circuit) nombor tengah ialah 03. 03 itu kan nombor kelantan? cisssss.
Dan juga nombor telefon aku nombor pangkal pun nombor kelantan 012-9......
Nombor pangkal 9 itu kan nombor kelantan? cissss lagi.
Nombor tu kakanda yang belikan sebab pe tah aku pun tak ingat
hahaha. aku bukan orang kelantan!
Nak cakap kelantan pun tak reti. Cakap nogori pun aku tak reti jugak. :p
lalalaaaa~









Boleh pulak tergedik nak snap picture-picture ni kan. And boleh pulak mereka pun tiba-tiba nak snap gambar kitorang jugak. Hahaha. Sampai je rumah kawan-kawan kakanda pun tak nak kalah kibar bendera kat kereta jugak. Diorang baru nak gerak gi Bukit Jalil tapi kereta kasi parking jauh sikit. SAFETY FIRST. hahaha amende lah hai nak gaduh-gaduh bagai. Tak faham sungguh.



Lihat tu depan rumah aku jugak diorang nak jadikan tempat berkumpul. aishhhhh.
Kalah menang adat pertandingan kan. Jangan sampai nak bakar-bakar kereta macam dulu-dulu tu sudah.

Hobin jang hobin!!!!

* Surely ai mengadap televisyen menyaksikan final bola malam ini nota-nota ai tinggal kejap ye. :p



4 butterflies concerned.:

nazrin zaidi said...

hobing jang hobing....

:)

butterflyana said...

yeahh..
hobin jang jangan tak hobin.

hehehe.

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

wah yanti tunang sudah.
Tumpang gembira huhu :')
sampaikan salam selamat menempuh alam pertunangan pada yanti eh. Entah die ingat lg tak kte huhu. Nanti nana tunang jemput tau.

butterflyana said...

yer ana.
okay nanti aku sampaikan.
fyi, maisarah pun dah bertunang.
nanti diorang sebok nak kawen tahun depan ana datang tau.

leh jumpe2.
hehehe.

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com