Followers

Pages

Thursday, November 26, 2009

malu itu tandanya i sopan

tajuk entri masih lagi gedik dan tiada kena mengena.


First of all, aku nak ucapkan selamat menyambut hari raya aidiladha kat semua yang beragama islam. tapi kat tempat aku sambutannya ala kadar saje tidak semeriah hari raya aidilfitri. surely kat pantai timur meriah giler kan. ape-ape lah, same-same lah kite berkorban ape yang patut. :)


ade silly momento aku nak share ngan uols....



my ibunda kerja arini so tanggungjawab di rumah semua ialah di bahu aii. huhuhu. pastu tadi ibunda call suruh pergi kedai beli barang-barang untuk buat rendang. so aku pon menurut perintah ngan adek. 


pastu dah sampai kedai, aku pun belilah santan kelapa, lengkuas, kerisik dan bahan-bahan lain.
pastu dah abes semua, uncle kedai tu tanye la ade ape-ape lagi adikkkk?
aku pun dengan yakinnya cakap ermm daun serai ade uncle?
uncle tu dengan muka pelik..daun ape?
aku ulang lagi daun serai uncle....
uncle tu senyap...
aku pun tersedar tibe-tibe...eh eh bukannn.daun kunyit daun kunyit bukan daun serai.
hahaha..uncle tu pun ha kalau daun kunyit ade la daun serai takde.
mesti dia pelik ade jugak orang nak beli daun serai wat mende??hehehe..



ade ke orang masak guna daun serai?hahaha.


ai tahu masak la uncle ai kenal apa itu daun serai and daun kunyit.
tadi tersilap saje..adik kat tepi siap gelak beriya merah-merah muka..
rase nak lempang jer..hehhh.


*malu jugak sebenarnye muka uncle tu memang muka perli aku hoh.heeeee~  







1 butterflies concerned.:

azie aziera said...

hahahhahahaaa..
kenangan terindah kott koposs..
heee~~~
mestilah gelak kan..??? =)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com