Followers

Pages

Tuesday, June 4, 2013

Mini pelamin untuk bertunang yang super comel!



Assalamualaikum.

Mula-mula aku plan tak payah pelamin pelamin. Sarungkan aje cincin kat dalam bilik. Tapi yanty kata nanti sempit, orang nak ambik ambik gambar lagi. Betul jugak tu dia kata. Misi mencari pelamin pun bermula. Cari kat butik butik pengantin bajet nak cari yang murah murah je. Tapi kirim salam sayang lah banyak banyak. Mana nak dapat pelamin murah. Mini pelamin pun nak RM800. Gilo ko apo? RM500 ada jugak tapi alahai tak cantik langsung kot. Hampir fade up jugak aku masa tu. 

Last last, Maksu kata dia boleh buatkan pelamin mini tu. Aku pun okay kan aje. Just bagitahu nak color apa pastu maksu belikan apa apa keperluan untuk pelamin mini tu.









Aku pilih color pink and biru. Masa berbincang dengan Ranjen tema color apa, dia kata ikut color favourite kitorang. Alahaii Ranjen ni. Memang lah sangat memahami tau. I love you more lah :)
Aku dah tentu tentu lah nak color pink kan. hee. So kita pilih dua color tu. Bantal bantal semua tu Maksu yang jahitkan. Bantal ala ala bunga tu kemain comel lagi. Kreatif sangat Maksu :)












Guna pintu gerbang tu pastu cover dengan kain putih + pink. Tarik tepi kain and letakkan bunga. Bantal ottoman (betul ke aku eja tu?) tu memang dah ada. Lepastu aku tambah tanglung kat tepi tepi tu. 










Tanglung tu aku main beli je masa keluar dengan Kay n Una masa nak cari bahan untuk hias backdrop pentas sambutan hari guru. Mula mula nampak tanglung rasa macam comel je terus beli color pink putih saiz besar dan sederhana. Bila letak kat tepi tepi tu terus rasa eh kenapa comel sangat ni?? (lempangg!)










So taraaaa! inilah pelamin mini bertunang saya yang tak seberapa tapi saya puas hati. Spotlight pun hado ok! Acu lah beria letak spotlight kat kiri kanan pelamin tu. Guna lampu empat segi dinding rumah tu je. Cantik je pun :)











Photographer pun guna khidmat Pami je. Dia pun sekarang ni memang aktif buat job ambik gambar orang kahwin tunang segala ni kan. Jimat belanja lagi sebab free kot? :p













 Jimat belanja. Comel pun comel :))













Alhamdulillah. Doakan jodoh saya dan Khairul Afzan berkekalan. Aminn...
:)



P/s : Percaya tak kos untuk buat pelamin ni + hiasan sembilan dulang hantaran tak melebihi RM300 pun? Wow! hehehe.. Bye!





8 butterflies concerned.:

ada mokhtar said...

alololo memang comey.. takpayah keluar duit sampai rm800 pun boleh dapat pelamin yang comeylotey gitu :)

JaSSNaNi said...

memang comel pelamin tu... sesuai sangattt!!

4feet8 said...

alolo.. comeynya.

yana lyana said...

kak syida, jassnani, nanie ;

thankss. pelamin comel macam tuan dia kan? ehh :p

zean anuar said...

blh wat bisnes mini pelamin lepas ni...

Shara Bunga said...

dear, mane nak crikk tanglong comel tuhh?

yana lyana said...

shara bunga ;

ada jual kat kedai bunga dear

Ibunda Catering Services said...

comel sgt pelamin dan warna sgt menarik sesiapa sj yg bergelar bakal pengantin...sweet2 maaa..

untuk pakej wedding :Nak cari pakej catering..pelamin dan berbagai lg..jgn segan2 singgah tgk page kami.

Jom singgah: Ibunda Catering

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com