Followers

Pages

Saturday, July 28, 2012

Gambar-gambar landskap dan secomel dengannya di sekitar Floria Putrajaya 2012



Assalamualaikum.

Jom cuci mata melihat bunga-bungaan, hiasan landskap dan apa-apa sahaja sepanjang lawatan saya bersama pelajar-pelajar landskap ke Floria Putrajaya 2012 haritu. Sharing is caring! :)
Disebabkan gambar agak banyak, so i letak caption sikit-sikit aje lah ye..
Jemput melihat gambar-gambar yang banyak uols..Amaran dari tuan tanah : jangan sampai muntah. hehehe... :p










Peta penjelajahan ke pesta bunga itu.










Bunga-bungaan yang sangat wangi dan segar.



















Pameran dari negara China.













Bunga ros warna-warni yang digubah membentuk dua manusia.












Pameran dari Belanda.












Pameran dari Hong Kong.













Pameran dari United Kingdom. 
(biasa-biasa je kan? musykil jugak betul ke dari sana? kekeke...)













Menawan. Kombinasi hijau dan putih memang cun.













Ini serius lawa. Ala-ala akuatik gitu. Memang unik sangat bila tengok secara live. 
*Thumbs up!













Kura-kura ni diperbuat dari kacang hijau yang kecik-kecik tu. Disusun satu-satu. Fuhh berapa lama lah ambil masa nak siapkan agaknya.














Sotong kurita comel.















Pameran kaktus.













Air terjun yang ada hiasan kapas-kapas.












Pokok jurai-jurai.













Pameran dari Taiwan.













Kaktus untuk dijual.













Air terjun. Juga untuk dijual.














Eh? Orang putih sesat. Bajet menarik. (hehe..saje cari pasal)












Periuk kera. Wow!












Kasi zoom.












Siar kaki untuk dijual.














Air terjun lampu (agaknya)











Air terjun tingkat (juga agaknya)














Anak kiki? Kiki bukanlah seekor kucing ye. Ia ialah sejenis tumbuhan hiasan.















?? Pun ada kan....











Kemain gemok cili dia kan.














Tetiba ini pun ada. Tetiba konfius ni sure heboh ke hape? lalala...












Pokok hiasan plastik juga ada. Semua gojes.












Melukis menggunakan kaki? Juga ada.
Bertambah konfius la. Masuk siaran bersamamu TV3 ke.. (hee..ok ok maaf maaf)












Ok. Masuk ke hiasan landskap dari sekolah-sekolah.
Ni cantik. Batu-batu dia susun jadi cendawan.












Cantik!














Tiga balang kaca ni siap ada anak ikan lagi tau. Kreatif sangat.












Nice one.













Santai kan? Sedap mata memandang.











Waraqah Qaseh tau. Kemain vogue lagi.













Katak-katak hiasan yang comel.














Ala-ala vintage gitu.











Boleh tahan juga.













Kasih Termetri tau. Kemain nama dia. Padahal sekolah rendah kan? :p













Gaya moden.
















Air terjun siap ada kapal terbang lagi. Maju!













Perigi buatan. 












Landskap yang kiut miut. Penuh warna warni.














Siar kaki.














Design lingkar-lingkar ubat nyamuk.















Habis landscaping dari sekolah-sekolah. Masuk ke landscaping awam.
Semua cantik menawan kalbu.















Menarik kan?














Tempat kanak-kanak bermain.














Amboi lah indahnyaa.














Pandai. Buat design ala-ala di tepi pantai. Memang jadi.














Kubur lavender. hehe..













Banjiran kaktus lagi.














Penyu darat. :p















Pastu tetiba ada pelamin lama ni kan. 














Cantik air terjun buatan macam ni.














Fridge magnet untuk souvenier.














Design unik untuk tembok.













Bulatan rotan kot? Nice jugak.












Bunga gubahan.














Bonsai.
















Kediaman itik juga di sini? Style tau. Memang ada ciri-ciri kampung.














Siap ada teng-teng. :)















Basikal tua.

















Close up bunga gojes.













Bunga matahari.














Kebun theme.













Model serangga yang diperbuat dari rotan.














Serupa bunga plastik kan?













Bunga kekwa (kot?)


Ok habes. Muntah tak sekarang? hehe...














Eh? Okbye.






0 butterflies concerned.:

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com