Followers

Pages

Tuesday, April 20, 2010

cikgu! saya nak korek.


Aku sudah bekerja full stop



Apabila aku jejakkan kaki ke tahun 2 Jaya, murid-murid teruja..
"yea yea cikgu baru! yea yea cikgu baru!"

Aku mula mengajar. Hari ini belajar subtraction.

5 - 2

10 - 7

Alangkah bahagianya mengajar topik itu.
Senang kacang goreng cap tangan ngan yin sungguh.
Tapi,,,bagi murid-murid tu susah.

Hadoii...ada yang memang blur tak tahu nak tolak langsung. Aku suruh keluarkan 3 jari pun mata dia terkebil-kebil. Nak marah tapi tak sampai hati. Kena la ajar dengan sangat bersabar.

Susah rupanya mengajar benda senang ni. Mengajar benda susah senang plak..hahaha

Tiba-tiba..

Sorang murid datang....

"cikgu, saya nak korek.."

Aku dah pelik dah.
Korek apenye budak ni. Aku fikir korek hidung je masa tu takde benda lain dah nak dikorek..heee

Rupanya nak korek pensel..hadoiyai.
Aku lupa aku kat sekolah rendah bukan sekolah menengah lgi..hahaha

Bila masa dah abis, murid-murid pun berebut-rebut nak salam. Siap bergaduh-gaduh sape nak salam dulu..heee comel!

Oh ya!

Main lawan-lawan pemadam tu wujud lagi rupanya.
Ingatkan zaman dulu jer.
Memang main lawan pemadam tu mainan tradisi sekolah rendah agaknya..bhahahaa

pemadam yang berjaya dirampas..hee


* setiap hari aku berulang Seremban Jaya - Port Dickson! sangat berusaha.


17 butterflies concerned.:

rentan said...

kamu jadi comel berdamping dengan budak2 comel

bH said...

osah eh tu..teringek zaman dulu..nak bodiri pun kono mintak izin..kih3..tulih namo kek blackboard apo semuo..oh zaman sekolah rondah

ber_u_wang said...

he he dia orANG SUKA dapat cik gu comel

Sendra said...

cikgu!!haha..cerita ni sangat comel!!owhh..rupa2nya pemadam2 tu masih ada lagi eh org main lawan2..suka sangat cerita ni..nanti dah rampas pemadam tu..masa nak akhir tahun,buatlah kuiz..siapa dapat jawab bagi hadiah2 barang rampasan tu..haha


memang best lah kalau baca2 blog cikgu macam ni!

mUnie UncLe hUsin said...

nak pemadam sedozen!!
nak kasi wat baling kat budak2 bising kat blakang time ngajo nnti..
hahahaha..
jgn lupe post ek..
=P

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

skolah mne nana kt pd?

butterflyana said...

rentan : senkiu. :)

butterflyana said...

bH : zaman sekolah ialah kenangan terindah..kan kann..

butterflyana said...

sendra : pemadam tu saya simpan sampai murid saya berani mintak balik..hehe saya garang tau :p

butterflyana said...

ber_U_wang : awwwww..hehehe

butterflyana said...

yunie : boleh2..nanti aku kumpul lagi..hari-hari boleh rampas pemadam buat kasi kamu. :)

butterflyana said...

ana : sk pasir panjang.

heeee~

Nabiel said...

hehehe~
hye ckgu maths!heeee~
tmbh tolak sng jek kn..
tgu la smpi bab pecahan kang,mcm2 soalan dia bg~
tuh baru ckp korek~
blum bnda laen ag~
hepy teaching yana!=)

faeznaem said...

wooooo... sekolah pamiiii... pegii keje ngan pami ek?

mUnie UncLe hUsin said...

mental kene creative kalo ngan kanak2 riang-ria-gumbira-sukeria neh..

cikgu!!!
nak cekelat celup se~
haha..
kalo ade yg mintak camni..
bhye2x..
bagi kat sorang je, pastu esok konfem berderet dtg mintak jugak..
huhu~

butterflyana said...

nabiel : tq! :)

naim : haah la..sy gi skul kul 630 pagi tau..huhu~

yunie : diorang x mintak pon..sy yg bagi..hehehe

mUnie UncLe hUsin said...

wish u lebih murah2 rezki kalo cmtu..
hehehe..





p/s: nk ninie cekelat celup jugak cikgu.. hahahaha~

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com