Followers

Pages

Thursday, September 8, 2011

kamera makcik telah rosak



Assalamualaikum.
Raya ketiga ke raya keempat haritu kamera keluarga tiba-tiba meragam. Orang sibuk-sibuk nak beraya tu lah dia sibuk-sibuk nak rosak. Ambik gambar secara manual boleh tapi bila secara auto focus dia mula gedik takleh nak snap. Macam tersekat-sekat gitu. Disebabkan warranty dia masih ada, kena cepat-cepat pergi hantar repair.


 




Aku yang tak ubah seperti makcik yang tua. Tah pesal selekeh sangat masa tu. Takleh terima kenyataan bila tengok-tengok gambar balik tau. :p



 




Masa ni kena tunggu turn. Nak bagitau kamera rosak pun kena tunggu turn lama jugak so terpaksa menghabiskan masa dengan bergurau senda dengan kamera aku hihihi. Kamera aku? Ehemm.
Kebetulan Kss pun dah beli dslr so kamera lama dia tiba-tiba diberikan kepadaku. :))

 




Kebetulan lagi aku selalu merungut yang ambik gambar guna blackberry gambar tak cantik lah, blur lah, itu lah, ini lah, nak beli kamera baru lah. Last-last ambik kamera lama Kss tu baru senyap tak merungut-rungut. :p

 





Bila turn dah sampai, pekedai tu check-check sikit pastu memang kena repair lah. Dia kata ambik masa sebulan jugak baru boleh siap. Hoi sebulan lama tuuuuu....
Masa tu dah lah awal-awal raya lagi. Beraya rumah pakcik makcik saudara pun belum tau.
Tapi nak buat macam mana. Tak hantar repair tak boleh guna pulak kan. Pasrah aje lah sebulan pun sebulan lah...


 





Pasrah-pasrah pun lepas tu selera masing-masing kemain nak makan mahal. :p


 















Air empat musim - Winter, Summer, Autumn, Spring
Aku punya mestilah the pink one tu :)


 










Makan sedap-sedap tak bagitahu mak dengan abah pun. Pastu balik rumah pura-pura lapar. Kemain hampeh perangai masing-masing :p



 















Makan-makan sampai habes dan yang pasti...kenyang, pastu kitorang balik. Sekarang tunggu je lah call dari kedai kamera tu bila kamera kitorang dah siap repair. Tak best lah takde kamera keluarga tu..pergi mana-mana rasa tak lengkap je kalau tak menggedik depan kamera hahaha ;p
Nasib baik ada kamera pengganti tepat pada masanya. :p
p/s : I sayang u lebih la :)




Kamera sayang, cepat sembuh ye. Jangan sakit lama-lama sangat.....






1 butterflies concerned.:

farah shamira said...

hampir tak nampak tulisan kaler putih tu! :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com