Followers

Pages

Tuesday, May 17, 2011

Hari Cikgu Liana ~ edisi 1




16 MEI 2011.

Kali pertama aku menyambut hari guru dengan jawatan guru tetap. Last year sambut kat sekolah rendah masa aku jadi guru ganti je. Tapi dua-dua pun best! hehe..
Sambutan di sekolah aku dibuat betul-betul pada hari guru. Ada sekolah yang ambik cuti dan buat sambutan hari guru pada hari lain. So inilah harinya. Hari di mana guru-guru akan dirai oleh pelajar. Tak kisah la kau degil ke, malas ke, rajin ke, gatal ke, yang penting tugas i memang kena ajar mereka ni. :)


 





Untuk jamuan guru-guru, diadakan pot-luck. Kitorang yang tiga dara ni dah bincang-bincang nak bawak apa. Pot-luck sebelum ni kitorang just bawak buah je. Tembikai dengan honey dew. Kali ni takkan nak bawak buah lagi. Gila pemalas anak dara tiga ketul ni kan. Confirm stok anak dara reject je nanti. Hahaha.. So, kitorang pun bersetuju nak buat bubur pulut hitam. Bermasak-masakan lah kitorang pada malam ituu.








Dan harinya telah tiba. Tema pakaian sambutan hari guru sekolah aku tahun ni ialah 'white romantic'. Ikutkan hati aku memang nak pakai baju sekolah je. Baru lah rasa muda remaja je kan. Hehehe.. tapi tak berapa nak gorgeous lah nanti so kita tukarlah. Kena juga pergi cari baju color putih ala-ala nak bertunang gitu. heee











Ha habes semua putih i bagi. Confirm tak lari tema. hehehe...



 







Una. Mesti putih jugaa. :)



 








Kay. Putih campur hitam. :)
Kalau bab melaram bagi jelah kat kitorang ni. Tema apa pun takde hal lah. :p











Elehhhh. Padahal cikgu-cikgu lain ada je yang out of theme terus. Tak sporting betul tawwww!
Mula-mula, semua guru berkumpul kat kantin manakala pelajar dah menunggu di dewan besar.










Mula je paluan kompang, terus kami pun berarak menuju ke dewan besar. Masa ni rasa macam pengantin sebab ada kompang, ada bunga manggar, pastu jalan slow je perghhhh memang pengantin habess. hehe..










Sampai di hadapan dewan, guru-guru disambut oleh tarian singa dari pelajar-pelajar sekolah kami. Alololo comel je singa-singa tu siap nak sondol-sondol cikgu yee. Amboi dia tuu. Heeee :p













Backdrop yang ala-ala pelamin anganku musnah. Merah campur putih. Romantik la kononnya tu.












Sebahagian anak-anak muridku. Sebahagian lagi ilek. Ponteng ke malas datang ke apa ke tiada lah ku tahu. Kalau campur kedua-dua bahagian, penuh dewan ni.











"Kami guru Malaysia.....
berikrar dan berjanji.....
mendidik dan memimpin....
putera puteri negara kita...."




Ewahh. Feeling tau nyanyi lagu Kami Guru Malaysia ni.
:')





 





Settle acara formal bacaan watikah, ikrar dan doa semua tu, semua rehat. Nak makan-makan ke minum-minum ke apa yang patut. Tapi bagi kat weols ni memang mengadap kamera je lah kan. hehehe.. :p







 

Ha tak cukup dengan duduk, berdiri pun mahu. :p










I dan housemates. Syarat gambar ni ialah peluk kuat-kuat penuh kasih sayang! hehe...











Sesi bagi hadiah dari murid-murid dah berjalan dah. Lepas dapat hadiah-hadiah semua tu, terus sumbat dalam kereta. Tak kuasa ohh nak bawak ke hulu ke hilir. Hadiah dari Kelab Seni Kreatif ni je tak sempat nak sumbat. hehehe..




 






Bergambar lagi. Adoi muka i tuu. Make up cair dah tau. :p



 







Murid-murid semua bawak handphone. Habes semua nak ambik gambar. Habess.
Yang nak carik pasal pun hado. Main-main tepung lah ape la. Diorang ni memang pantang sikit kalau ada sambutan-sambutan macam ni. Mula lah jadi gayat semacam. Suruh masuk kelas belajar kang, baru hegeh-hegeh buat muka baik. Ish ish ishh...anak murid sapa la ni...










Ehemmm.



I kan...




Ada menang anugerah tawwww.




Malu lah nak bagitahu...




Serius malu tau.





hahahaha. :p





Kite jumpa di edisi 2 nanti ye?




Dadaaaa~


6 butterflies concerned.:

nn said...

rindu nak celebrate hari guru! selamat hari guru! :D

Nabiel said...

Selamat hari guru yana!=)
wahhh..dpt anugerah ape tu?
dpt byk hdiah tk?hehehe

farah shamira said...

cikgu paling cun la tu kan? :D heee

nadieya said...

pjlnn prgm,,lbh kurag same,,di awal2 ada perarakan n paluan kmpg ke dewan,,tp dsmbut dgn silat,,hehe,,nnt i update cte i plak,,,hehe,,,cme pic xde,,huhu,,sadis

mUnie UncLe hUsin said...

kalo ade cikgu cantik camni...
hari2 saya datang sekolah cikgu..
eceh..

Anonymous said...

geram betul tengok cikgu niee

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com