Followers

Pages

Friday, June 8, 2012

Selamat Bertunang, abangku :: entri 1




Assalamualaikum.

Alhamdulillah, 2 Jun yang lepas Pami dah selamat bertunang. Tetiba mengada ada entri 1 maksudnya ada juga entri 2 nanti sebab gambar banyak. Ni pun aku dah tapis-tapis mana yang patut tau. 
Pami tak ambik mana-mana jurugambar profesional pun. Guna khidmat adik beradik saudara mara je. Jimat katanya.
Jom....







Ok. Gambar ni aku dah upload dulu kat facebook. Tema belah lelaki ialah purple tapi Pami pakai pink. Apakah? Lepastu dia boleh kata baju dia bukan pink tapi merah. Tak kenal warna dah ke ko? hehe.. Rupa-rupanya belah perempuannya color merah. Barulah ku faham. :p








Rombongan ialah sebelah malam tau. Tapi hantaran baru nak buat petang tu. Fuh..
Memang mintak khidmat Maksu Alin (makcik sebelah emak) yang buatkan. Aku fikir dah settle lah. Tetiba dia datang bawak dulang kosong pastu kotak penuh dengan barang-barang hiasan nak buat hantaran tu. Reben, bunga, butterfly, manik, renda, dan segala bagai lah. Aku pun macam....eh nak buat sekarang ke ni? Confuse kejap kan. Tapi buat-buat faham je lah. Terus tolong apa yang patut. Aku dah risau sempat ke tak ni sebab petang tu abah nak buat baca doa selamat sikit. Tapi uols...memang sekejap aje dah siap hantaran tu tau. Terkagum aku sekejap. hehehe...








Tapak untuk satu dulang. Simple but nice. Tak payah nak vogue sangat sebab bertunang aje kan. (Alasan)
Time aku nanti tak kira tunang ke kahwin, mesti nak vogue jugak. :p









Tepak sireh.









Perfume dan purse.









Cincin.










Blueberry cheese tart.










Siap dihias atas dulang.











Dan yang lain-lain iaitu coklat dan buah-buahan.









Taraa..inilah Maksu Alin. Orang kuat bahagian hantaran. heee


Settle bab hantaran petang tu dalam pukul 6.45 macam tu. Pastu baca doa selamat antara adik beradik emak dan abah then makan. Memang kitorang dah siap-siap masak pulut kuning, rendang ayam dengan laksa penang untuk makan petang tu. Settle semua tu, semua pun membizi siapkan diri memasing. Mandi, solat maghrib, siap-siap pakai baju semua dan jalannnn. 






Eh? Interframe jugak kan...ekekeke...
Next entri i cerita part rombongan cik kiah pula ye.....





1 butterflies concerned.:

luqman zakaria said...

wah! nice...ringkas jer..btw..selamat bertunang utk pami~ huhu~

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com