Followers

Pages

Friday, December 9, 2011

Cantiknya awak.....



Assalamualaikum.

Aku kan...punya satu kegemaran iaitu melihat kecantikan orang lain. Aku senang ingat orang tu kalau dia ada daya penarik tersendiri. Kalau pergi kursus ke, pergi jalan-jalan ke, ada urusan apa-apa ke, aku akan senang ingat orang yang cantik. Nak-nak pula kalau dia bertudung..lagilah bertambah ayunye. Pastu kalau terserempak lagi kat mana-mana selepas itu, aku akan 'haaa dia nii...macam pernah jumpa tapi kat mana eh..' Padahal sendiri yang suka menengok orang cantik. Pastu lupa. hehehe... :p


Begitu juga di laman maya. Aku suka stalk facebook atau blog orang yang cantik-cantik. Begitu diskriminasi je bunyinya kan? hahaha..
So senang cerita, aku ada add seorang perempuan ni kat facebook. Muka dia cantik. Ayu, sweet, menawan kalbu, kadang-kadang jelita, memang gorgeous lah. Dia seorang cikgu. Tak sangka cikgu-cikgu zaman sekarang ramai yang cantik-cantik. Eh..hehe.. (sila ambil kisah ini ialah gurauan ok?)


Perempuan ni selalu tukar profile picture dia. Cantik-cantik semuanya tapi dia privatekan. Kita tak boleh bukak pun album profile picture dia tu. Mula-mula aku fikir, mungkin sebab dia cantik sangat so terpaksa private macam tu.


Sehinggalah pagi tadi, aku terbaca status dia marah-marahkan budak-budak remaja yang nak usha dia padahal dia tengah pregnant. Ya, perempuan ini telah berkahwin uols. Tapi mata aku bukan tertumpu sangat pada status dia tu, pandangan aku melekat pada gambar dia. Dalam hati aku berkata macam kenallllll je gambar ni. Bukan ke ni gambar aku?? Bila aku bukak profile dia, oh my gucci uols....dia curi gambar aku dan edit uols!! Sungguh aku tertipu selama ini. Selama ni patutlah gambar-gambar dia stok macam artis je pastu privatekan, rupanya ada udang di sebalik mi. Gambar model segenap sudut dia curik. Dia pandai edit sana sini. Yang tak boleh blah tu, akhirnya kantoi bila gambar sendiri yang kena edit. Ggrrrrrrrrr!



Nama dia nak glamour aje uols. NUREN SOFEA BATRISYA. Kemain tau. Ha tah ye ke tidak lah tu nama dia kan. Kot-kot nama dia Rafeah Buang ke hape tiada lah ku pasti kann. Kalau uols sudi, pergilah klik report kat profile makcik penipu tu ok?








Sebelah kanan tu ialah gambar i ye uols. Jangan salah pandang pula. Dia edit tukar muka je. Wallahualam lah tu muka dia atau pun muka curik jugak.
Pandai kan Rafeah Buang ni edit gambar? macam haremmmmmmmm!




Pengajarannya di sini ialah jangan mudah terpedaya dengan medan maya. Sampah masyarakat memang banyak. Okbye.




15 butterflies concerned.:

mr and mrs sapic said...

psyco gle...
dush...

NaniE said...

uik, bertukar2 gambar tu guna gambar cikgu yana jugak ke..? mula-mula, macamana boleh add dia..? memang awal2 dia guna picture cikgu yana ke..?teruk betul dahla haritu pun sama..

zety said...

ramai sgt yang dah kene fake.

yang lagi teruk siap add lelaki anu besar,oh my.manusia2.macam2 kan.

bukan photographer said...

kite bakor je dia....

Khuzrin Kamarudin said...

Dunia penuh dengan pancaroba.. hohoho..

yana lyana said...

yanty ;

kan?
dush juge...

yana lyana said...

nanie ;

gambar muke je yang die tuka, nanie..
tapi tak tau lah muke tu muke die ke tak..huhu..
awal2 dia gune gambar laen..
tu lah tu..haritu pun sama kan?hmm...

yana lyana said...

zety ;

lelaki anu besar? ish tu lagi kurang ajar tu..tak sekolah punya orang..
dah kira mengaibkan orang pulak..kan?
huhu...

yana lyana said...

bukan photographer ;

jom bakor!!

yana lyana said...

khuzrin kamarudin ;

pancaroba yang menyakitkan hati..
hohoho...

mynewmenadieya said...

pandainye budak tu edit gmbo..siyes xnmpk fake lgsg...pasan sbb tang mulut tu...1 nmpk gigi..1 xnmpk..haha...sabo jela,,,

yana lyana said...

nard ;

hehe..dia edit kasi putih sikit pastu tambah sebatang gigi aje..
hee memang tengah sabo ni nard...

adib said...

ptut la gmbo dia ni mcm sume pnah nmpk je...rupenye edit gmbo org lain..sy ade gak add nuren batrisya ni...slalu tuka profil picture...pelik manusia ni..

adib said...

tambah sket lagi..hehe...lagi satu, dia edit ni pndai giler..btk bdn tu mcm diubah bg seksi sket..fren lg ke ngan dia?klau ade, usha la list family dia..mgkin tuan facebook tu ade kat situ...kerap jgak dia tuka profile picture, dlm stgh jam atau stiap sejam tuka...huhu...mujur ade niat nak search nama dia kat google...

Anonymous said...

Ahahaha . da kena "pam" . yg kiri tuh .

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com