Followers

Pages

Thursday, December 15, 2011

ber'ice skating lah kite



Assalamualaikum.

Last week, kami adik beradik rancang nak pergi meluncur salji di pergunungan. Tak sabar sangat taw. *haha lempang!
Ok ok. Kitorang dah lama nak pergi main ice skating kat Sunway Pyramid tu. Tunggu masa sesuai aje. Bila semua dah free, Pami pulak mengada-ngada takmo pergi. Taknak keluar duit lah tu. Dasar kedekut ok. hee
Pami tengah berjimat-jimat sebab nak belanja sakan di Australia. Malam kelmarin dia dah berlepas ke Australia sana. Melawat kekasih hati uols. Nak konvo sudah. :)






Pagi-pagi lagi dah sampai ke tempat tinggal adik kat Casa Subang sana. Ambik dia dan terus lah kite ke hala tuju sebenarnya.







Perempuan yang excited terlebih.








Lelaki yang macam lah kaya sangat siap nak draw duit segala. :p








Haruslah pergi makan dulu. Menambah tenaga katanya uolss. hehe...









Makan. Makan. Makan.









Sana sini ada pokok krismas. Kemain tau siap ada efek salji lah apa. Pastu ada persembahan sempena krismas semua tu. Meriah amat.
Oh. Ada yang perasan tak adik dah berubah? Ada tak ada tak? Aku pun tak tahu nak cerita macam mana. hehe...
Alhamdulillah... :)









Ewahh. Dua ketul ni. :p









Ni lagi kemain kann. haha.. :D









Ehem. Kau ada? hehe..
Ok cukup. Nak cerita pasal ice skating ke pasal krismas ntah yana ni.


Masa kitorang sampai kat level ice skating tu, boleh tahan ramai juga. Yang tengah meluncur ramai, yang tengah berehat selepas meluncur ramai, yang menonton lagi lah ramai. Nervous ok. hehe..Dah lama aku tinggalkan rollerblade. Masa duduk kat berek, masa zaman kanak-kanak dulu boleh tahan power jugak main rollerblade. Zup sana zup sini. Eh...
So, macam yakin je lah meluncur kat ais ni pun mesti feeling dia lebih kurang aje dengan main rollerblade kan.







Now masa untuk bersiap-siap.
Stokin dah memang bawak dari rumah. Kasut dia bagi ikut size kita macam main bowling jugak lah. Keras yang amat ok kasut dia ni. Susah jugak nak pakai. Tapi bila kaki kita dah fit masuk dalam kasut dan kita berdiri, rasa selesa je. Macam kasut tu grip kaki kita tau. Haruslah ikat sampai atas ketat-ketat supaya tak melecet kaki kita uols.









Oh. kena pakai glove juga. Tapi sebelum masuk level ice skating ni, kitorang pergi beli glove ni kat kedai 5 ringgit dulu. hehe..Beli kat luar boleh pilih glove ikut kesukaan kita kan. Dan mine haruslah pinky-pinky gitu. :)









Naim mula-mula ikat ala-ala aje. Tak ketat. Pastu tak ikat sampai atas. Degil ok.
Bila dah masuk gelanggang ais tu, dah meluncur seround, mula lah sakit kaki lah bagai. Kena keluar betulkan kasut dia tu. Lepas betulkan kasut Naim, teruslah weols zup sana zupp sini. hehehe...









Mula-mula berpaut aje kat tepi-tepi. Sebab licin gila uols. Letak kaki aje dah berjalan je macam angin tau. Kalau tak imbang badan memang sedap lah jatuh aje kejenye. hehe..Aku jatuh dua kali uols. Dah la masa jatuh tu, lantai agak banyak air. Mendapat lah aku kan seluar abes basah. Heee :p
Tapi seronok sangat! :)









Ni dah kepenatan. hahaha...:p
Serius penat ok. Kaki rasa lenguh.









Adik-adik pun kepenatan. hehe..Pastu dah takmo masuk dah. Kita keluar aje lah. Puas juga dapat meluncur dalam 3 jam macam tu lah. Berbaloi-baloi. :)










.Acara wajib. Minum petang. :p








Matahari pun dah otw nak balik tu. Jom lah ikut jejak matahari. hee
Hari yang sungguh menyeronokkan! :)



Bye.




10 butterflies concerned.:

emy zulaiha said...

wah seronoknye men esketing..emy pon lame tak membasahkan sua kat sane.haha nampak noe tak terel~ :)

yana lyana said...

emy zulaiha ;

hehehe..same je kite..tak terel jugak..hehe
belasah aje yg penting kita njoy! hehe:)

shark said...

xyah susah2 nk g oversea..
dpt merasa kt dlm mall pung dh cukup
next time g scuba pulak yerk:)

Hanis MY said...

i like ice princess and auntie anne's pretzel.. outing yg superb!

yana lyana said...

shark ;

scuba?wow! tah bila la dapat merasa tu..setakat snorkeling je lah kot..hehe..

yana lyana said...

hanis my ;

kann? me too tau..suke makan auntie anne's pretzel...yummeh!

:)

Ira said...

beznyer ber-ice skating akk comel ! :)

fazzlim said...

fazz ske mkn auntie anne's pretzel..sedap sgt2...

xpnh maen iceskating pn...
stakat pkai kst roda maen kt halaman rmh tu de la..tu pn time dak2 dlu...

yana lyana said...

ira ;

hehehe..memang best pun adik comel! :)

yana lyana said...

fazzlim ;

nanti ada masa pergilah maen..best tau? lagi best dari maen kasut roda tu..hehe :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com