Followers

Pages

Tuesday, February 1, 2011

yeay! berjaya pindah


Assalamualaikum.




Siang tadi i ke kedai basikal sebab nak beli basikal. I merajuk dengan akak penjual kereta sebab dia tipu i dia cakap kereta boleh dapat bulan januari sekarang kau cakap ini ialah bulan apa sudah? Rasa nak maki tapi i masih ada budi bahasa cakap lembut je ooo takpe kak i tunggu yeeeeee.




Dan inilah basikalnya.
Pedulik lah anak murid tiba-tiba dah tak panggil i Cikgu Ayu dah lepas ni. I tak kesah pun.
*pasrah*




Berkaitan dengan tajuk entri, aku dah housemate dah berjaya pindah. Ni ialah tikar getah yang kami bertiga pasang. Betapa gigihnya memasang tikar getah yang maha berat juga mahal ini. huhuhu.
Kenapa color pink? sebab aku suka pink! Boleh?
Hehehe..tak la..sebab corak tikar ni je yang paling cantik juga muda remaja. Yang lain semua stok bunga-bunga tua. Kalau pasang tikar bunga-bunga tua tu nanti rumah weols dah macam perpustakaan lama. Omg! Taknaklah duduk rumah dengan suasana itu. hehehe :p Color pink weols pasang kat ruang tamu dan kat bahagian dapur. Memang girlish habes. Stok anak dara idaman mak mertua lah sebab rajin memasak dah lepasni sebab dapur dah berseri. kekeke :p




Orait. Kawan baik pink ialah purple kan?
Maka weols pilih purple untuk next color. Corak yang sama supaya pink tak merajuk. hahaha merepek ape ni yana?
Tikar color purple kita pasang kat bilik. Ketiga-tiga bilik. Sekarang rumah weols dah cantik cuma tak berapa complete lagi. Kita akan cuba mengcompletekannya sedikit demi sedikit bergantung kepada ekonomi masing-masing. heeee~





Ha cantik tak langsir weols? :p
Combination selimut, cadar dan kotak-kotak memang menimbukan suasana romantik kan? hahaha.. Sedih kot takde langsir. Terpaksa buat macam ni untuk sementara waktu. Kalau tak mesti orang kat luar pengsan sebab boleh nampak aktiviti tiga orang penghuni rumah ini. hehehe...



RUMAH BARU IALAH SANGAT BEST DAN I SANGAT SUKA. RUMAH BARU JUGA TAK TERJEBAK DENGAN BANJIR SEBAB BERADA DI KAWASAN TINGGI. :)






* Ok basikal tadi tu adik lelaki yang punya.



Bye.



4 butterflies concerned.:

NaniE said...

ingatkan yg berjalur tu kain tuala..hehe..

Benrauf said...

aku tampal sliding door pakai kertas suratkabar je.

butterflyana said...

nanie :

kain tuala comel sgt la nanie..takleh..

hehehe

butterflyana said...

benrauf ;

itulah perbezaan lelaki dan perempuan..kan? hehe :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com