Followers

Pages

Saturday, June 5, 2010

anugerah terindah



Masa mula-mula menjejakkan kaki ke 3 Maju, kelas tu aku tengok macam hampeh je.
Tak ceria langsung.
Jadi aku terpanggil untuk membantu menaikkan kelas itu sebab aku tengok murid-murid kelas tu semua bagus-bagus semuanya.

Dengan kuasa sebagai seorang guru kelas,
maka aku memaksa mereka membayar seorang seringgit untuk tujuan keceriaan kelas.
Tu pun ada yang berat nak bayar..sekolah rendah kann.
Seringgit tu pun dah besar nilainye bagi diorang.

Nak beli keropok lekor la, nugget la, hotdog la.

tak cukup duit la cikgu.....

Aku tak kisah.

Maka Cikgu Liyana memulakan agenda.....


dimulakan dengan kertas di pintu ini. mula-mula takde welcome's chart pon.
sekarang dah ada. :)




lepastu bunga ala-ala tirai ni. even nampak macam rumah orang india tapi takpe cun jugak aku rase haha.
lagi, benda rambu ramba purple tu. mula-mula panjang siap ada bunyi ting ting ting lagi kalau ditiup angin pantai Port Dickson. sekarang dah putus. tinggal pendek tu je. bunyi langsung takde. hampeh.


BUNGA! :)



LIHAT. betapa gigihnya aku memanjat meja guru untuk tampal nama-nama serta hari jadi setiap murid.
:)


ni aku letak kat pintu masuk juga. nama setiap murid. masa mula-mula tampal, budak-budak ni dah macam pertandingan mencari nama tersembunyi pulak. semua berebut cari nama sendiri. hehe. comell. :)


kelas jadi tak cantik sebab belakang kelas tu. bukan dinding batu tu tapi dinding yang boleh buka untuk dijadikan dewan. memang buruk gila. kosong pulak tu.


maka, aku tambah kata-kata semangat ni. siap ade riben lagi heee ;p


juga ini. tak cantik sangat tapi better dari dulu. :)


3 Maju di bawah jagaan aku. :)

HASILNYA.....



2 MINGGU MENANG UNTUK KELAS PALING CERIA. :))



aku rasa cukuplah jasa aku selama 2 bulan untuk kelas ni. puas.





6 butterflies concerned.:

ita said...

Cikgu...baguz la idea2 cikgu...mmg mbuahkan hasil

**hudalulu** said...

whoaaa..tahniah...teringat zaman sekolah dulu jadik ketua keceriaan...weee~~~~

faeznaem said...

hehhee.. saya bangga dengan anda..

Maslina Rosdiana said...

Good job lah cikgu...Seronok tengok kelas anak2 ni cantik...

keep up the good work!!!

butterflyana said...

ita : idea yang biase2 je..hehe

naim : well~

hudalulu : hehehe..bez kan aktiviti menceriakan kelas macam ni?

maslina : thanks. :)

Hapiz Rahman said...

untung la anak2 murid tue.. ko betul2 ingkan aku masa zaman sekolah rendah la. aku baru je jengah blog ko dan telah aku follow.. ad something.. nice blog!@

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com