Followers

Pages

Friday, May 14, 2010

kau hancurkan hatiku



one and three one to jaga
polis mati pencuri jaga



Pagi itu,
aku bangun pagi jam 5.30 seperti biasa..
dah settle mandi dan pakai baju..adik pula bangun dan gosok baju..

tiba-tiba

abang aku bangun tanpa dikejut pun..

"na, ko nampak tak henset aku?"

mane la aku tau kan..henset dia..aku ingatkan dia main-main.
aku try call guna henset aku.
dapat dihubungi tapi direject.
sape yang reject?

masa tu dah cemas sikit.

abang kata wallet dia beralih tempat.
duit 3 ringgit dalam wallet tu hilang.

abah dan mak pun bangun bila kitorang dah start bising-bising.

henset mak dan abah juga hilang!
duit juga hilang tapi wallet ada.
cincin emas mak juga.
jam tangan seiko abang juga!

berdebar-debar dah masa tu.

nasib baik laptop sekolah tak kena kebas.

maka,
hari itu terpaksalah seorang cikgu ponteng sekolah kerana menguruskan semua yang tak kurus lagi.
rugi gaji untuk hari itu!




tengah hari.
polis datang ke rumah menyiasat kes itu.

terbeliak mata indon depan rumah aku tengok polis datang.

takot la tuuuuuuuw.

trajedi 13 Mei yang malang~



kau pencuri,,
seharusnya tangan kau kudung..
kenapa kau tak kebas laptop,tv,pc ngan ps sekali?
sengal.


6 butterflies concerned.:

faqhrule said...

pencurik memang elok kena potong tangan je

SyUdAs RaUnA HaiDaS said...

sorry to hear dat news yana.
caner pencuri tu masuk?
seram oo!

kitatauke said...

bersabarlah...ujian tuhan ni...

Anonymous said...

berani sgguh pencuri itu...rumah polis dia pecah masuk???ader tnda2 org curik2 masuk ker??ker dia pkai ilmu tang jauh jer???bgaimana pun kejadian itu berlaku,pencuri itu sggh bodoh lg bangang mahupun bengap bercampur dengan kesengalan yg berganda-ganda...

Rara said...

moga pncuri tu dpt blsannye nti..sbar k dear..

butterflyana said...

faqhrule : betol betol betol

hada : taktau la cane dier masuk..huhu

kitatauke : ye..tq..

anon : hehehe..anda sungguh semangat..mmg pencuri itu ialah sangat BANGANG!

rara : thanks dear. :)

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com