Followers

Pages

Saturday, February 13, 2010

february breaking


Ke hadapan encik belog yang sangat dirindui..
Bukan sengaja saya tinggalkan kamu okay? (pujuk)


Rindu gila dah lama tak berbelog, dan banyak cerita yang berkubur di alam realiti.
Tak sempat aku nak tempek kat sini. hahhhh rugi rugi.

Tak pernah aku rasa aku tunggu sangat cuti macam cuti tahun baru cina tahun ni. Homesick sampai tak boleh nak diluahkan rasa rindu tu. ahhh yang pergi biar pergi yang penting sekarang aku berada di Seremban even tak seindah Kuantan.

Dengan julung-julung kalinya aku pulang dari Kuantan ke Seremban dengan sahabat lama yang belajar kat Uniten Muadzam. Zaman sekolah dulu belagak, sombong tak nak tegur, jual mahal konon last-last kena mintak tolong mamat tu jugak akhirnya cehh. David, kalau kau tengah baca sekarang ni, jangan sekadar senyum-senyum kambing sahaja, sila sms aku cepat ucap terima kasih sebab promote kau kat sini. :p

Aku diajar untuk menelan dan terus menelan apa sahaja yang berlaku ketika aku praktikal. Tempat orang jangan kita buat macam tempat sendiri. Ok fine aku boleh laksanakan itu CUMA aku tak faham spesies yang senang sangat nak menilai orang lain.

Tak faham lah makcik biah makcik bedah pakcik leman oii.
Sibuk sangat nak menilai orang lain macam diri sendiri baik suci murni juga sempurna bagai kenape nye.
Menyampah gila orang macam ni. Aku hanya bertabah dan terusssss tabah. Bahek!





*  Kamon lah jangan mudah menilai buku melalui kulitnya. Tak payah jaga hal orang lain, jaga tepi kain sendiri sudahh.





8 butterflies concerned.:

nazrin zaidi said...

nampak mencabar yea..jadi cikgu.

selamat bertabah.

dan selamat ber-struggle untuk hidup disana.

*susah ke jadi cikgu?

haih...

Zack said...

cikgu..cikgu..cikgu..=)

butterflyana said...

nazrin : susah tak susah sgt la..hehehe tapi seronok!

kamu harus try!

butterflyana said...

zack : hehehe :)

1tomyam said...

selamat bertugas dengan penuh dedikasi,,, hehehe

BeMiE said...

kami guru malaysia
berikrar dan berjanji
membimbing dan mendidik
putera negara kita

pada seri paduka
kami sumpah setia
membantu membela
negara yang tercinta...

lalalala

magsob said...

selamat pagi cikgu...cikgu..minta kebenaran ke tandas...hehe

butterflyana said...

1tomyam : tq!

bemie : yes yes pilihanmu di era pilih lagu ni tau hahaha.

magsob : silalah sila jgn malu2.

Related Posts with Thumbnails
 
design by suckmylolly.com